Η ΑΕΚ καλείται να κάνει απόψε κόντρα στη Γουέστ Χαμ αυτό ακριβώς που της ζητούν οι οπαδοί της μέσω του γνωστού συνθήματος: να κάνει την Ευρώπη να παραμιλά. Θα κάνει όντως θόρυβο και μάλιστα μεγάλο, εάν πάρει το θετικό αποτέλεσμα απόψε στην «Αρένα» (19:45, Cytavision), στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Ιστορικό ματς, τεράστια η πρόκληση για την ΑΕΚ, που καλείται να πετύχει ότι δεν κατάφερε ποτέ στο παρελθόν κάποια κυπριακή ομάδα, δηλαδή να νικήσει μία αγγλική!
Ουδείς παρασύρεται από τη μη αναμενόμενη πορεία της Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια, αποφυγή των λαθών και συγκέντρωση στο…101% για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

ΠΛΑΝΟ: Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν υπολογίζει στους Γκρόμοφ, Γκόρντιτς, Γκιούρτσο, Πονς και Γκαρσία. Στα της ενδεκάδας, με Τόμοβιτς-Μιλίτσεβιτς στα στόπερ και Εγγλέζου-Ροσάλες στα μπακ, αν και διεκδικεί θέση και ο Κάσας. Αν ο τελευταίος πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, ίσως δούμε τον Ροσάλες να προωθείται.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λέδες κι ένας εκ των Μάμα-Σανχούρχο, με Φαράζ και Γιάκολις ( θα μείνει ένας εκτός αν παίξει ο Ροσάλες πιο μπροστά) στα άκρα και τους Τρισκόφσκι-Λόπες στην κορυφή, αν και διεκδικεί θέση κι ο Νίκολιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο Νορβηγός Espen Eskås θα είναι ο διαιτητής του αποψινού αγώνα στην «Αρένα». Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του Jan Erik Engan και Isaak Elias Bashevkin, με τέταρτο τον Kristoffer Hagenes. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ολλανδός Rob Dieperink με βοηθό τον συμπατριώτη του Jeroen Manschot.

Ανδρέας Βεντούρης