Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

«Το πρωτόκολλο το λέει ξεκάθαρα…»
Α' Κατηγορία

«Το πρωτόκολλο το λέει ξεκάθαρα…»

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΚΟΠ δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στη Νέα Σαλαμίνα.

Η τοποθέτηση σας για τα μαζεμένα κρούσματα στη Νέα Σαλαμίνα: «Πάνω από τέσσερα κρούσματα αποτελεί αλυσίδα μετάδοσης και αυτό είναι πιο ανησυχητικό, όχι γιατί δεν υπάρχει πρωτόκολλο αλλά γιατί δεν εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. Αυτό το πρωτόκολλο που δόθηκε στα σωματεία θα πρέπει να ακολουθείται πιστά όπως όλοι το εφαρμόζουμε στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον»

Τι δεν τηρήθηκε; «Μιλώντας με την ομάδα ιχνηλάτησης, εκεί που έχουμε ένα κρούσμα, αυτό δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο για να προχωρήσει στην απομόνωση και παρακολούθηση και συνέχισε ένα έρχεται σε επαφή με συμπαίκτες του. Αυτό εξάγεται σαν πιθανή πηγή μετάδοσης. Η αστυνόμευση δεν έχει να κάνει με το επιστημονικό κείμενο. Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ είναι υπερπλήρες και ισχύει για όλα τα πρωτοκόλλα»

Είναι περισσότερα από τέσσερα τα κρούσματα, θα αναβληθούν και άλλα ματς;  «Το πρωτόκολλο το λέει ξεκάθαρα. Αν έχουμε πάνω από τέσσερα κρούσματα δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας. Τα υπόλοιπα ματς δεν αναβάλλονται εκτός αν παραμένει ο αριθμό σε τέτοιο βαθμό. Τότε από την στιγμή που ανιχνεύονται πάνω από τέσσερα κρούσματα, οι στενές επαφές που στην προκειμένη είναι οι συμπαίκτες και το οικογενειακό περιβάλλον κάνουν τα τεστ. Θα γίνει έλεγχος την ημέρα του αγώνα και αν είναι αρνητικό θα γίνει ο αγώνας κανονικά Το τεστ εκείνο είναι το καθοριστικό. Προκύπτει θέμα και θα το επισημάνω είναι ότι αν στα ρόστερ δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παικτών υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν αφορά το πρωτόκολλο και την ιατρική ομάδα. Εδώ τονίζουμε ξανά ότι όλοι πρέπει να είναι πειθαρχημένοι για να μην ερχόμαστε να αδικούνται κάποιες ομάδες και να κιντυνεύσουν κάποιες ομάδες».

Τι θα γίνει με τις προπονήσεις; «Θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο. Είναι απλό, συνεχίζουμε όπως κάναμε από την αρχή».

Θα κάνουν τεστ και άλλες ομάδες; «Αυτό είναι το καλό με την Κύπρο, θα κάνει τεστ και ο Αχυρώνας και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου η οποία το έκανε».

Υπάρχει σύγκρουση στα πρωτόκολλα ΚΟΠ και Υπουργείου Υγείας; «Δεν μπορεί να υπάρχει σύγκρουση. Η επιστημονική τεκμηρίωση και τα δεδομένα για τον κορωνοϊό δεν μπορούν να φέρουν σύγκρουση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ