«Αν δεν βρω κάτι που να μου ταιριάζει…»
Α' Κατηγορία

«Αν δεν βρω κάτι που να μου ταιριάζει…»

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Σερβίας ο Βουγιαντίν Σάβιτς αναφέρθηκε στο συμβόλαιο που έχει με τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

«Δεν είμαι ελεύθερος αυτή τη στιγμή και δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στον Αστέρα, αλλά αν κάποτε προκύψει και πληρούνται οι προϋποθέσεις για να έρθω στο Μαρακάνα, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αν δεν επιστρέψω ως παίκτης, ελπίζω ότι κάποια μέρα θα είμαι στέλεχος του συλλόγου.

Τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο γράφουν τα πάντα, όπως στη Σερβία. Βγάζουν τις ειδήσεις που τους δίνουν οι άνθρωποι από την ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι οι σύλλογοι θέλουν να επωφεληθούν από αυτήν την κατάσταση γύρω από τον ιό και να μειώσουν τα συμβόλαια όλων. Κανένα πρόβλημα, συμφώνησα και χάρισα ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στην ομάδα για εκείνους τους τρεις μήνες όταν ξεκίνησε η πανδημία και όταν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. Ωστόσο, θέλουν να μειώσουν το συμβόλαιό μου κατά 30% τα επόμενα δύο χρόνια, κάτι το οποίο δεν δέχτηκα. Στην ομάδα θέλουν να παίξω, αλλά όχι για τον ίδιο μισθό που έχω αυτήν τη στιγμή, οπότε δεν είναι πολύ σίγουρο ότι θα φύγω από την ομάδα. Αν δεν βρω κάτι που να μου ταιριάζει από κάθε άποψη, τότε θα μείνω είτε παίζω είτε όχι. Δεν είμαι ελεύθερος, έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια».

Για τον κορωνοϊό: «Είναι απολύτως λανθασμένη η άποψη ότι μολύνθηκε στο ντέρμπι γιατί κανένας από τους φίλους μου, που περάσαμε όλη την μέρα μαζί, νόσησε από τον ιό. Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι, ήμουν σε ένα εστιατόριο με φίλους στο οποίο οι περισσότεροι και κυρίως το προσωπικό, νόσησαν από τον κορωνοϊό. Για να μην μακρηγορώ, κόλλησα τον ιό στην πόλη, όχι στον αγώνα».

Για τα αρνητικά τεστ και τα θετικά τα οποία τον περιόρισαν για 40 μέρες: «Είναι μια ψεύτικη ιστορία. Είχα συμπτώματα για δύο μέρες. Πήρε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στις 18 Ιουνίου στο Βελιγράφι και μετά έκανα τρία αρνητικά τεστ για να ταξιδέψω για Κύπρο. Ήμουν αρνητικός στις 25 Ιουνίου, στις 4 και 6 Ιουλίου. Μόλις ήρθα στο νησί στις 8 Ιουλίου, βρέθηκα ξανά θετικός. Είπα πως αυτό δεν γίνεται γιατί ένιωθα πολύ καλά και ζήτησα να περάσω ξανά από το τεστ. Ο σύλλογος το διευθέτησε και το έκανα όμως το έκανα και μόνος σε αναγνωρισμένο εργαστήριο. Το ένα βγήκε θετικό και το άλλο αρνητικό. Ήταν απίστευτο γιατί το δείγμα ήταν της ίδιας μέρας. Τότε, έμεινα καραντίνα για 14 μέρες και μέσω του Υπουργείου Υγείας, έκανα ξανά το τεστ μετά από 14 μέρες. Βγήκε αρνητικό και την επόμενη μέρα θετικός ξανά! Δεν ένιωθα καλά».

Για την κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ και αν θα φύγει ή όχι: «Τα μέσα στην Κύπρο γράφουν τα πάντα, ξέρετε πως πάνε αυτά, όπως στην Σερβία. Το πρόβλημα είναι ότι οι ομάδες θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση που υπάρχει με τον κορωνοϊό και να μειώσουν τις απολαβές των παικτών. Κανένα πρόβλημα συμφώνησα και χάρισα ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον σύλλογο για εκείνους τους τρεις μήνες που άρχισε η πανδημία στο νησί και διακόπηκε το πρωτάθλημα. Όμως θέλουν να μειώσουν το συμβόλαιο που κατά 30% για τα επόμενα δύο χρόνια. Η κατάσταση μου στον ΑΠΟΕΛ είναι συγκεκριμένη γιατί θέλουν να μείνω και να παίζω αλλά όχι με τον ίδιο μισθό που έχω τώρα. Έτσι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φύγω από την ομάδα. Αν δεν βρω κάτι που να μου ταιριάζει, τότε θα μείνω είτε για να παίξω είτε για να μείνω εκτός ομάδας. Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ερυθρό Αστέρα: «Δεν είμαι ελεύθερος και δεν σκέφτομαι να επιστρέψω. Αν οι ερυθρόλευκοι με θέλουν και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε ναι θα επιστρέψω».

Related posts