Η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού
Ελλάδα

Η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού

Η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο νέο ρόστερ του Ολυμπιακού

 

 

 

Ένα από τα πράγματα που έχει προσέξει ο Πέδρο Μαρτίνς στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, και νομίζω ότι τον έχει βοηθήσει στο να υπάρχει μία ισορροπία απαραίτητη στη σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Θα μπορούσα να το προχωρήσω ακόμη περισσότερο και να πήγαινα στη διαπίστωση ότι ακόμη και στην κατάρτιση της ενδεκάδας θεωρώ ότι παίζει ρόλο στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού η συγκεκριμένη παράμετρος. Κι αν έχετε προσέξει, προσπαθεί να έχει πάντα Έλληνες παίκτες στην αρχική του σύνθεση, κι ει δυνατόν όχι μόνο ένα-δύο. Κι είναι προφανές ότι το κάνει και για λόγους ισορροπιών.

Κι εδώ υπάρχει πλέον ένα θέμα, που μπορεί και να έχει να κάνει και με την έλλειψη σχετικών λύσεων, αλλά είναι ένα θέμα-ότι το ελληνικό στοιχείο μειώνεται. Να θυμίσω ότι στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας του Ολυμπιακού με τον Πέδρο στον πάγκο, η ομάδα είχε Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Κούτρη, Γιάννη Μασούρα, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Λάζαρο, Φετφατζίδη, Μάνο, Βρουσάϊ. Δηλαδή 13 Έλληνες, σχεδόν το μισό ρόστερ. Μεσούσης της σεζόν έφυγαν οι Γιάννης Μασούρας, Φετφατζίδης, Βρουσάϊ, αλλά ήρθαν οι Αβραάμ, Γιώργος Μασούρας. Και τέλειωσε η σεζόν με 12 Έλληνες, ουσιαστικά το ίδιο.

Στη φετινή σεζόν οι Έλληνες έμειναν εννιά: Τοροσίδης, Αβραάμ, Τσιμίκας, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λάζαρος, Γιώργος Μασούρας, μαζί με τον πιτσιρικά γκολκίπερ Τζολάκη-κι ο Κούτρης το Γενάρη πήγε δανεικός στη Μαγιόρκα. Οι δε σοβαροί τραυματισμοί των Φορτούνη και Λάζαρου μείωσαν την παρουσία των Ελλήνων στην ενδεκάδα σε συνήθως τρεις παίκτες (Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας).

Ενόψει της νέας σεζόν ξέρουμε ότι τελειώνει το συμβόλαιο του Λάζαρου και η μικρή χρησιμοποίηση του μέσα στο 2020 από τον Μαρτίνς δεν μας παραπέμπει σε πολύ πιθανή παραμονή του, ότι ο Κούτρης προέρχεται από επέμβαση χιαστών κι ότι ο Τσιμίκας έχει θαυμαστές σε σημαντικά κλαμπ σημαντικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνεπώς, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να μειωθεί κι άλλο το ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο που ο Μαρτίνς θα ήθελε να συνεχίσουν ο Αβραάμ κι ο Τοροσίδης,  οδεύοντας στα 36 και στα 35 χρόνια τους αντίστοιχα…

Τι μπορεί να γίνει; Υπάρχουν στην αγορά Έλληνες παίκτες για το επίπεδο Ολυμπιακού, από αυτούς τουλάχιστον που μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός; Είναι μία λύση η επιστροφή κάποιων εκ των δανεικών (βλέπε Ανδρούτσου, Γιάννη Μασούρα, Βρουσάϊ, Μανθάτη, Μάνου, Ντουρμισάϊ); Είναι μία άλλη λύση η προώθηση παιδιών από τη Β ομάδα (βλέπε Γκοτζαμανίδη, Λιάτσου, Σουρλή); Όπως κι αν έχει, είναι ένα υπαρκτό θέμα. Και με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Ολυμπιακό. Γιατί δεν νομίζω ότι είναι μία ιδανική εξέλιξη να έχει τη νέα σεζόν ρόστερ με π.χ. πέντε Έλληνες.

Να υπενθυμίσω ότι στη χειρότερη σεζόν του στα τελευταία χρόνια, που ξεκίνησε με Χάσι στον πάγκο, ο Ολυμπιακός είχε μείνει με ελάχιστους Έλληνες (κατά βάση ήταν οι Φορτούνης, Ταχτσίδης, Κούτρης κι οι νεαροί Ανδρούτσος, Νικολάου, αφού κι ο Καπίνο ουσιαστικά γρήγορα έμεινε εκτός ομάδας).

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1258464113178693632

Related posts