Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (36)
Ű߳ꥸ破ﵠﵱ㯽 գ埡򠐡﫜ꧠ󴯠ʝǬ属󩡲 ͯ󧫥ߡ򠨊.Ǯͮ) "͟꯲ ʯﲢ, ĥᠳ0 ɡ񟯵 2017. ԯ ʮǮͮ ᰯߴ᩠᰼ 6 ﱼ, 鳼㥩᩠3 婡, ݷ婠󵭯멪ޠ尩顠4.000 , 䵭ᬩ꼴紡򠠴5 ꫩ ꡩ 埭᩠᭡𼳰᳴ݱﲠϣ꯫꯽ ͯ󯪯쥟ﵠh签Ϡ㩯򠓜⢡򢮠Ӵ壜楴᩠󴯠𱾧㪯믣骼 ͯ󯪯쥟ﵠɊ`"å񣩯򠠃孭笡 (尟 菉󹰟ﵠꡩ С񜳷ﵠ𫧳߯粠˥宜Ჩ 𯟯 쥠ᴯ伴糧 ̡񩜭 ˜ ᭡꡴ᳪ嵜󴧪堪᩠宯𫟳. Ӵ.Ǯͮ "͟꯲ ʯﲢ 褐᳨孥߲ ܫ믭󥠷笥鯨屡𥟥򠞠尥좜󥩲 ꡩ 𡟱ޱ鯠ߤ顠笝񡮠 ũ䩪 ݭ䩡蝴婠3 ﵱ㩪ݲ ៨ﵳ岠ꡩ ݷ婠䵭ᬩ꼴紡 45 ꫩ, 媠ﰯ߹6 ꫟ 宵𧱥 﫯㩪イ ᳨孥߲ С诫꯽ ԯ읡 𯵠ﵭ 鯨屡𥟡򠪡頱9 ꫟ 宵𧱥 ᳨孥߲ ץ鱯꯽ ԯ읡. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)
Futsal

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (36)

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο κορωνοϊός βασανίζει την Κύπρο εδώ και τρεις πλέον εβδομάδες. Φτάσαμε στα 241 (214 ελεύθερες περιοχές + 64 κατεχόμενα) κρούσματα με 7 (6 ελεύθερες περιοχές +1 κατεχόμενα) νεκρούς και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται περισσότερη υπακοή, πειθαρχία και προσοχή στις υποδείξεις και τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Δεν χωρά σίγουρα πανικός και ταραχή. Χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή και απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και των προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης: ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (34)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (35)

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ:

Το βράδυ της Παρασκευής (13/03) δόθηκε το πρώτο έκτακτο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον κυπριακό λαό για τα πρώτα μέτρα που λήφθηκαν και την κατάσταση στην Κύπρο.

Tο Σάββατο (14/03) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Υπουγείου Παιδείας και αρμόδιων εκπαιδευτικών οργανώσεων με ενισχυμένα μέτρα κατά το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων.

Μετά από άσκηση κοινωνικής πίεσης, την Κυριακή (15/03) ανακοινώθηκε και το γενικό lock-down και νέο ενισχυμένο πακέτο μέτρων πρόληψης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αργά την Κυριακή (15/03) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απευθύνθηκε και στους πιστούς προτρέποντας σε αποχή από τους εκκλησιασμούς τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου.

Τη Δευτέρα (16/03) συνήλθε με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup για να επανεξετάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε και τις επιπτώσεις στην οικονομία τους προτείνοντας κλείσιμο όλων των συνόρων, ενώ την Τρίτη (17/03) πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τα 55 μέλη για τις δικές της κρίσιμες αποφάσεις, ακυρώνοντας το Euro2020 και αναστέλλοντας όλες τις διοργανώσεις της μέχρι νεωτέρας.

To βράδυ της Τρίτης (17/03) η Διυπουργική Επιτροπή επίσπευσε την αυστηρότητα των μέτρων, με τον Νίκο Αναστασιάδη να στέλνει νέο μήνυμα υπό το σύνθημα «Μείνε Σπίτι-Σώσε Ζωές».

Tην Τετάρτη (18/03) πραγματοποιήθηκε νέο έκτακτο μαραθώνιο Υπουργικό Συμβούλιο με τα μέτρα να ενισχύονται και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι δεν αποκλείεται έκδοση διατάγματος απαγόρευσης πλήρης κυκλοφορίας εάν δεν υπάρξει πειθαρχία.

Το πρωί της Πέμπτης (19/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 78 (50 ελεύθερες περιοχές, 28 κατεχόμενα).  Το Συμβούλιο Αρχηγών και πολιτικών κομμάτων συνήλθε ξανά έκτακτα από το πρωί της Πέμπτης (19/03) στο Προεδρικό Μέγαρο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά το Συμβούλιο Αρχηγών αποκλείστηκε το σενάριο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας και ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα. Ακολούθησε SMS από την κυπριακή κυβέρνηση προς όλους τους Κύπριους πολίτες εκπέμποντας σήμα SOS για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το πρωί της Παρασκευής (20/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 100 (67 ελεύθερες περιοχές, 33 κατεχόμενα).

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο για επανεξέταση της κατάστασης. Ακολούθως απευθύνθηκε στους Κύπριους πολίτες τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Υπουργός Μεταφορών.

Το Σάββατο (21/03) εφαρμόστηκαν νέα μέτρα για Φαρμακεία και Υπεραγορές. Το απόγευμα του Σαββάτου (21/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 119 (84 ελεύθερες περιοχές, 35 κατεχόμενα).

Το πρωί της Κυριακής (22/03) ξύπνησε με τον απολογισμό να μετρά και 1 νεκρό. Ακολούθησε η ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που ενέτειναν και τις σκέψεις για το ίδιο και στην κυπριακή κυβέρνηση

Το πρωί της Δευτέρας (23/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 133 (95 ελεύθερες περιοχές, 38 κατεχόμενα) με 1 νεκρό. Στις 20:30 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με νέο διάγγελμα προς τους Κύπριους πολίτες ανακοίνωσε νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων και απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων.

Το πρωί της Τρίτης (24/03) ξύπνησε με τον επίσημο απολογισμό στην Κύπρο να μετά 156 (116 ελεύθερες περιοχές + 40 κατεχόμενα) κρούσματα με 1 νεκρό. Ακολούθως, στις 18:00 εφαρμόστηκε το διάταγμα περιορισμού κυκλοφορίας και περιττών μετακινήσεων, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμη 2 νεκροί.

Το απόγευμα της Τετάρτης (25/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 176 (132 ελεύθερες περιοχές + 44 κατεχόμενα) κρούσματα με 3 νεκρούς.

Την Πέμπτη (26/03) ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα στήριξης της κυπριακής οικονομίας από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως και αναθεωρημένα μέτρα σε σχέση με την κυκλοφορία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 202 (146 ελεύθερες περιοχές + 56 κατεχόμενα) κρούσματα με 3 νεκρούς.

Την Παρασκευή (27/03) επιτεύχθηκε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ισραήλ για παραχώρηση 50 αναπνευστήρων στην Κύπρο. Το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 223 (162 ελεύθερες περιοχές + 61 κατεχόμενα) κρούσματα με 5 νεκρούς.

Το απόγευμα του Σαββάτου (28/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 241 (179 ελεύθερες περιοχές + 62 κατεχόμενα) κρούσματα με 5 νεκρούς. Αργότερα ψηφίστηκαν με τηλεδιάσκεψη από τους Βουλευτές τα νομοσχέδια για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ κατέφθασε και η βοήθεια από το Ισραήλ.

Το πρωί της Κυριακής (29/03) ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τα μέτρα στήριξης των Κυπρίων φοιτητών του εξωτερικού. Στη συνέχεια ψηφίστηκαν εκ νέου νομοσχέδια από τους Βουλευτές για την στήριξη της οικονομίας, ενώ οι καταγγελίες για απειθαρχία πολιτών στα απαγορευτικά διατάγματα μετακίνησεις είχαν σύμφωνα με την Αστυνομία αυξητική τάση. Το απόγευμα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 241 (214 ελεύθερες περιοχές + 64 κατεχόμενα) κρούσματα με 7 (6 ελεύθερες περιοχές +1 κατεχόμενα) νεκρούς.

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

***Ανανεώνεται***

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Η αίτηση για χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Αυτοτελώς Εργαζομένων ➡️ https://www.pay.sid.mlsi.gov.cy/C…/FormEea5FreelancerServlet

⚠️ Σημαντικό ⚠️
Για να καταστεί δυνατή η πληρωμή επιδομάτων για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΣΗ υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζομένων, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση EEA.6: Υποβολή Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού ➡️ https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy/post/_iban

Όλες οι πληροφορίες για τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας ➡️ www.coronavirus.mlsi.gov.cy».

Image may contain: text that says "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Αφορά: Αυτοτελώς Εργαζομένους που έχουν αναστείλει πλήρως ή μερικώς την εργασία τους"

«Η αίτηση για χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας στο ➡️www.pay.sid.mlsi.gov.cy/CovidForms/FormCovid003Servlet

Πληροφορίες για δικαιούχους Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας στο ➡️ https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy/epidoma-asthenias

⚠️ Σημαντικό ⚠️
Για να καταστεί δυνατή η πληρωμή επιδομάτων για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΣΗ υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζομένων, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση EEA.6: Υποβολή Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού ➡️ https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy/post/_iban

Όλες οι πληροφορίες για τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας ➡️www.coronavirus.mlsi.gov.cy».

Image may contain: text that says "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ -Εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας -Περιπτώσεις υποχρεωτικής απουσίας από την εργασία -Πρόσωπα πέραν της ηλικίας του 63ου έτους μέχρι την ηλικία του έτους www.coronavirus.mlsi.gov.cy"

«⚠️ Σημαντικό ⚠️
Για να καταστεί δυνατή η πληρωμή επιδομάτων για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΣΗ υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα ή αυτοτελώς εργαζομένων, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική αίτηση EEA.6: Υποβολή Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού ➡️https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy/post/_iban

Όλες οι πληροφορίες για τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας ➡️www.coronavirus.mlsi.gov.cy».

Image may contain: text

«Λόγω της ευγενούς αίτησης πολλών συμπατριωτών μας για συνεισφορά χρημάτων για αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν λόγω της έκτακτης ανάγκης που περιήλθε η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας παραθέτει πιο κάτω τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της Κυβέρνησης, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται οι οποιεσδήποτε εισφορές:

Γενικός Κυβερνητικός Λογαριασμός

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Αριθμός Λογαριασμού: 6001010

IBAN: CY16 0010 0001 0000 0000 0600 1010

Swift (BIC) Code: CBCYCY2N».

Image may contain: text that says "Στοιχεία κυβερνητικού τραπεζικού λογαριασμού για κατάθεση δωρεών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 Γενικός Κυβερνητικός Λογαριασμός Κεντρική Τράπεζα Κύπρου Αριθμός Λογαριασμού: 6001010 IBAN: CY16 0010 0001 0000 0000 0600 1010 Swift Code: CBCYCY2N"

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που έχει διέλθει ο τόπος μας και με αίσθημα ευθύνης προς τους συνδημότες μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, ο Δήμος Λάρνακας, θέτει προς διάθεση των κλινικών ιδιωτικών εργαστηρίων που εντάσσονται στον κατάλογο για διερεύνηση του Covid – 19 για λήψη δειγμάτων δημοτικούς χώρους και για τη διαδικασία drive through δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 24651088 και 24816579.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Μαρτίου 2020».

«Καθημερινές επαναληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους ως ένα από τα μέτρα που εφαρμόζει ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια της ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού».

«ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ & ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει με τις καθημερινές επαναληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους στην πόλη ως ένα από τα μέτρα που εφάρμοσε στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Παράλληλα, απολυμαίνονται καθημερινά τα σκυβαλόφορα και άλλα οχήματα.

Επίσης, συνεχίζει τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη και σύντομα προγραμματίζεται και αεροψεκασμός στην περιοχή των Αλυκών από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Μαρτίου 2020».

«Ο Δήμος Λάρνακας ανταποκρινόμενος έμμεσα στο κάλεσμα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δώρισε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ένα μικρό ψυγείο για τις ανάγκες φύλαξης των δειγμάτων για διερεύνηση του Covid – 19.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Μαρτίου 2020».

 

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

Μέτρα για έλεγχο των κουνουπιών
Μετά και το δεύτερο στη σειρά χειμώνα με πολυομβρία, αναμένεται να παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός κουνουπιών σε όλες της κατοικημένες περιοχές. Ο Δήμος Γερμασόγειας πληροφορεί τους δημότες του τα πιο κάτω:
• Τα κοινά κουνούπια εκκολάπτονται και πολλαπλασιάζονται μόνον εκεί που υπάρχουν στάσιμα νερά.
• Είναι σημαντικό όπως οι δημότες εξαλείψουν από τις αυλές τους μικρές πηγές εκκόλαψης κουνουπιών, όπως ξεχασμένα δοχεία, πιατάκια γλαστρών, εγκαταλειμμένοι λάκκοι, πισίνες κλπ.
• Σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζονται τα μέτρα κατά των κουνουπιών, κατά μήκος της κοιλάδας Γερμασόγειας.
• Συνεργεία του Δήμου διενεργούν ελέγχους για εντοπισμό και εξάλειψη πηγών εκκόλαψης κουνουπιών σε δημόσιους και ανοιχτούς χώρους. Καλούνται οι δημότες να ενημερώνουν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου (τηλ. 25879276) σε περίπτωση που εντοπίσουν εστία στάσιμων νερών στην περιοχή τους.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η καθαριότητα των οικοπέδων και πεζοδρομίων από τα χόρτα.

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ».

 

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

«⚠️ Ανακοίνωση Σ.Π.Κ. ⚠️
Σχέδιο λειτουργίας κινητών συνεργείων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Πληροφορίες και Αίτηση Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://bit.ly/2ykQylJ».

Image may contain: text that says "Πρόσκοπος = Εθελοντής Βοηθάμε τους ευπαθείς συνανθρώπους μας"

 

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούμε όσοι συγχωριανοί μας Εγκλωβισμένοι ή Επανεγκατασταθεντες δεν εβρίσκονται αυτές τις μέρες στο Ριζοκάρπασον όπως επειγόντως επικοινωνησουν με την Υπηρεσία Ανθρωπιστικων Θεμάτων στα τηλ. 22400108 22400109 η μαζί μας στα τηλ. 99566223, 99636917,99523934».

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σ’αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διέρχεται η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, οι σκέψεις και τα συναισθήματα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου εστιάζονται ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας Αμμοχωστιανούς τους οποίους καλούμε να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες από την πανδημία του κορονοϊού με ψυχραιμία, θάρρος εγκαρτέρηση, υπομονή και αισιοδοξία.

Τους προτρέπουμε επίσης να συμμορφώνονται με τις εκάστοτε οδηγίες της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου της χώρας μας και να συμβάλουν θετικά στη διαχείριση αυτής της σοβαρής κρίσης κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι συμπολίτες μας, που βίωσαν και αντιμετώπισαν με καρτερία και αυταπάρνηση τη δοκιμασία του εκτοπισμού τους από τις πατρογονικές τους εστίες τον Αύγουστο του 1974, θα επιδείξουν ανάλογες αρετές και για την αντιμετώπιση της νέας δοκιμασίας του 2020. Εκφράζουμε τον θαυμασμό και την αμέριστη συμπαράσταση μας στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της χώρας μας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει τη μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου ομόφωνα αποφάσισε όπως παραχωρήσει ποσόν ύψους 3000 ευρώ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει ως μια νευραλγική νοσοκομειακή μονάδα πρώτης γραμμής.

Αυτή η μάχη θα περάσει σύντομα και θα είμαστε πάλι σε θέση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες.

Μένουμε σπίτι για το καλό το δικό μας αλλά και ολόκληρης μας της πατρίδας!

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».

Image may contain: text that says "ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ FAMAGUSTA MUNICIPALITY ανακοίνωση τύπου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ