Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (26)
Ű߳ꥸ破ﵠﵱ㯽 գ埡򠐡﫜ꧠ󴯠ʝǬ属󩡲 ͯ󧫥ߡ򠨊.Ǯͮ) "͟꯲ ʯﲢ, ĥᠳ0 ɡ񟯵 2017. ԯ ʮǮͮ ᰯߴ᩠᰼ 6 ﱼ, 鳼㥩᩠3 婡, ݷ婠󵭯멪ޠ尩顠4.000 , 䵭ᬩ꼴紡򠠴5 ꫩ ꡩ 埭᩠᭡𼳰᳴ݱﲠϣ꯫꯽ ͯ󯪯쥟ﵠh签Ϡ㩯򠓜⢡򢮠Ӵ壜楴᩠󴯠𱾧㪯믣骼 ͯ󯪯쥟ﵠɊ`"å񣩯򠠃孭笡 (尟 菉󹰟ﵠꡩ С񜳷ﵠ𫧳߯粠˥宜Ჩ 𯟯 쥠ᴯ伴糧 ̡񩜭 ˜ ᭡꡴ᳪ嵜󴧪堪᩠宯𫟳. Ӵ.Ǯͮ "͟꯲ ʯﲢ 褐᳨孥߲ ܫ믭󥠷笥鯨屡𥟥򠞠尥좜󥩲 ꡩ 𡟱ޱ鯠ߤ顠笝񡮠 ũ䩪 ݭ䩡蝴婠3 ﵱ㩪ݲ ៨ﵳ岠ꡩ ݷ婠䵭ᬩ꼴紡 45 ꫩ, 媠ﰯ߹6 ꫟ 宵𧱥 﫯㩪イ ᳨孥߲ С诫꯽ ԯ읡 𯵠ﵭ 鯨屡𥟡򠪡頱9 ꫟ 宵𧱥 ᳨孥߲ ץ鱯꯽ ԯ읡. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)
Futsal

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (26)

Ο κορωνοϊός βασανίζει την Κύπρο εδώ και δύο εβδομάδες. Φτάσαμε στα 156 (116 ελεύθερες περιοχές + 40 κατεχόμενα) κρούσματα με 1 νεκρό και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται περισσότερη υπακοή, πειθαρχία και προσοχή στις υποδείξεις και τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Δεν χωρά σίγουρα πανικός και ταραχή. Χρειάζεται ψυχραιμία, προσοχή και απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και των προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης: ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (20)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (21)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (22)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (23)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (24)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Κύπρος – (Όλα τα μέτρα στη χώρα) (25)

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ:

Το βράδυ της Παρασκευής (13/03) δόθηκε το έκτακτο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον κυπριακό λαό για τα πρώτα μέτρα που λήφθηκαν και την κατάσταση στην Κύπρο.

Tο Σάββατο (14/03) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Υπουγείου Παιδείας και αρμόδιων εκπαιδευτικών οργανώσεων με ενισχυμένα μέτρα κατά το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων.

Μετά από άσκηση κοινωνικής πίεσης, την Κυριακή (15/03) ανακοινώθηκε και το γενικό lock-down και νέο ενισχυμένο πακέτο μέτρων πρόληψης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αργά την Κυριακή (15/03) ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απευθύνθηκε και στους πιστούς προτρέποντας σε αποχή από τους εκκλησιασμούς τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου.

Τη Δευτέρα (16/03) συνήλθε με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup για να επανεξετάσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε και τις επιπτώσεις στην οικονομία τους προτείνοντας κλείσιμο όλων των συνόρων, ενώ την Τρίτη (17/03) πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τα 55 μέλη για τις δικές της κρίσιμες αποφάσεις, ακυρώνοντας το Euro2020 και αναστέλλοντας όλες τις διοργανώσεις της μέχρι νεωτέρας.

To βράδυ της Τρίτης (17/03) η Διυπουργική Επιτροπή επίσπευσε την αυστηρότητα των μέτρων, με τον Νίκο Αναστασιάδη να στέλνει νέο μήνυμα υπό το σύνθημα «Μείνε Σπίτι-Σώσε Ζωές».

Tην Τετάρτη (18/03) πραγματοποιήθηκε νέο έκτακτο μαραθώνιο Υπουργικό Συμβούλιο με τα μέτρα να ενισχύονται και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει ότι δεν αποκλείεται έκδοση διατάγματος απαγόρευσης πλήρης κυκλοφορίας εάν δεν υπάρξει πειθαρχία.

Το πρωί της Πέμπτης (19/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 78 (50 ελεύθερες περιοχές, 28 κατεχόμενα).  Το Συμβούλιο Αρχηγών και πολιτικών κομμάτων συνήλθε ξανά έκτακτα από το πρωί της Πέμπτης (19/03) στο Προεδρικό Μέγαρο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά το Συμβούλιο Αρχηγών αποκλείστηκε το σενάριο πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας και ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα. Ακολούθησε SMS από την κυπριακή κυβέρνηση προς όλους τους Κύπριους πολίτες εκπέμποντας σήμα SOS για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το πρωί της Παρασκευής (20/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 100 (67 ελεύθερες περιοχές, 33 κατεχόμενα).

Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο για επανεξέταση της κατάστασης. Ακολούθως απευθύνθηκε στους Κύπριους πολίτες τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Υπουργός Μεταφορών.

Το Σάββατο (21/03) εφαρμόστηκαν νέα μέτρα για Φαρμακεία και Υπεραγορές. Το απόγευμα του Σαββάτου (21/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 119 (84 ελεύθερες περιοχές, 35 κατεχόμενα).

Το πρωί της Κυριακής (22/03) ξύπνησε με τον απολογισμό να μετρά και 1 νεκρό. Ακολούθησε η ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη που ενέτειναν και τις σκέψεις για το ίδιο και στην κυπριακή κυβέρνηση

Το πρωί της Δευτέρας (23/03) η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 133 (95 ελεύθερες περιοχές, 38 κατεχόμενα). Στις 20:30 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με νέο διάγγελμα προς τους Κύπριους πολίτες ανακοίνωσε νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων και απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων.

Το πρωί της Τρίτης (24/03) ξύπνησε με τον επίσημο απολογισμό στην Κύπρο να μετά 156 (116 ελεύθερες περιοχές + 40 κατεχόμενα) κρούσματα με 1 νεκρό.

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

***Ανανεώνεται***

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Νέα Δέσμη Μέτρων

Τα μέτρα που λαμβάνουμε, επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Δεν θέλω όμως κανένας πολίτης να νιώσει πως η ζωή των παιδιών, του πατέρα ή της μάνας του θα εξαρτάται από γεγονότα που διαμορφώθηκαν, ως αποτέλεσμα της ανυπακοής και απειθαρχίας μιας ασυνείδητης μειοψηφίας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που όλοι απευχόμαστε, τα φαινόμενα που καταγράφονται, αλλά και τις συμβουλές των επιστημονικών μας συνεργατών, η διυπουργική Επιτροπή που συνήλθε σήμερα υπό την Προεδρία μου, αποφάσισε τα ακόλουθα νέα μέτρα

1. Απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων, από τις 06.00 μ.μ. της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου, εκτός εάν πρόκειται για:

i. Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας.

ii. Μετακινήσεις για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις ή καταστήματα που η λειτουργία τους επιτρέπεται και εφόσον είναι αδύνατη η αποστολή τους.

iii. Επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε φαρμακείο.

iv. Μετάβαση σε τράπεζα εάν είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συναλλαγή.

v. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή σε ομάδες που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή ευρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).

vi. Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που μεταβαίνουν σε τελετές, όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις και δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.

vii. Μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.

Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, όσοι κυκλοφορούν να φέρουν ταυτότητα και πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για τον σκοπό της διακίνησής τους. Λεπτομέρειες και ο τρόπος ελέγχου θα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

2. Επίσης από τις 6 μετά μεσημβρία της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου κλείνουν και οι ακόλουθοι χώροι

i. Πάρκα.

ii. Παιδότοποι.

iii. Ανοιχτοί χώροι αθλήσεως.

iv. Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, μεταξύ άλλων, πλατείες, φράγματα, εκδρομικοί χώροι, παραλίες, μαρίνες.

3. Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα αναστείλουν τις εργασίες τους, πλην των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας από τον Υπουργό Υγείας.

4. Τερματίζονται οι λαϊκές αγορές, παζαράκια και η πλανοδιοπώληση.

5. Τερματίζονται οι εργασίες σε εργοτάξια πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

6. Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.

7. Απαγόρευση του εθίμου της “λαμπρατζιάς” με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό. Την ευθύνη εφαρμογής της απαγόρευσης φέρουν οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία.

Θέλω να καταστήσω σαφές πως η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη για όσους παραβούν ή παρέβησαν τα μέχρι σήμερα εκδοθέντα Διατάγματα της Πολιτεία.

Πέραν των όποιων άλλων ποινικών ευθυνών, στους παραβάτες θα επιβάλλεται εξώδικη ποινή ύψους 150 ευρώ.

— 

Aναστέλλεται η λειτουργία όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με εξαίρεση:

• Τις επιχειρήσεις και εργαστήρια αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών.
• Τις επιχειρήσεις και εργαστήρια ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων.
• Τις επιχειρήσεις και εργαστήρια οπτικών.
• Τις επιχειρήσεις πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.
• Τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
• Τις επιχειρήσεις πώλησης ελαστικών.
• Τις επιχειρήσεις εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων.
• Τα καθαριστήρια.
• Τις επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών μεταφορών(κούριερ).
• Τις επιχειρήσεις πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων.
• Τις επιχειρήσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κατά το μέρος που αφορά υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών).
• Τις επιχειρήσεις εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, υλικών ή εξοπλισμού.
• Τις επιχειρήσεις πώλησης αυτοκινήτων και μηχανοκινήτων οχημάτων.
• Τα γραφεία τελετών (κηδειών).
• Τα φυτώρια και ανθοπωλεία.

Νοείται ότι, όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, περιλαμβανομένων και των ανωτέρω, δύναται να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον.

Επιπρόσθετα, νοείται ότι, για όλες τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες παραμένουν σε λειτουργία, πρέπει να τηρούνται οι πρόνοιες της παραγράφου 2(ε) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 3) του 2020 – Κ.Δ.Π. 101/2020, για μη συνωστισμό εντός των καταστημάτων. (ένα άτομο ανά οχτώ τ.μ.)

Νοείται επιπλέον, ότι συνεχίζεται η λειτουργία των ακόλουθων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 Διατάγματος (Αρ. 3) του 2020 – Κ.Δ.Π. 101/2020:
• Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγoρές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταγορές, κάβες).
• Τα φαρμακεία.
• Υπηρεσίες παροχής τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, μπαρ), οι οποίες δύναται να προσφέρουν κατ΄ οίκον διανομή και υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο.
• Τα πρατήρια υγρών καυσίμων.
• Τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ,

καθώς και των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας (κλινικά εργαστήρια) που προβλέπονται στο υπό αναφορά Διάταγμα (Αρ. 3) του 2020 – Κ.Δ.Π. 101/2020 και των επιχειρήσεων καθαρισμού οχημάτων (πλυντηρίων αυτοκινήτων), νοουμένου ότι τηρούνται οι πρόνοιες της παραγράφου 2(β) του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 Διατάγματος (Αρ. 6) του 2020 – Κ.Δ.Π. 104/2020.

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, δεν δύναται να εμπορεύονται οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία εμπορεύονται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες με το παρόν Διάταγμα αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Image may contain: text that says "Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που ΔΕΝ αναστέλλεται η λειτουργία τους"

Ο ΠΕΡΙ ΛΟΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ, ΚΕΦ. 260

Γνωστοποίηση δυνάμει του άρθρου 4

Ο Υπουργός Υγείας, ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται σ’ αυτόν από το άρθρο 4 του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, Κεφ. 260, ως έχει τροποποιηθεί και οι οποίες του εκχωρήθηκαν με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2020, γνωστοποιεί ότι κηρύσσει ως μολυσμένες τοπικές περιοχές από τον κορωνοϊό COVID-19, τις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

23 Μαρτίου 2020

Image may contain: text that says "Διάταγμα του Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας δυνάμει του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου"

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

«Η λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΣΚ μετά την λήψη των νέων μέτρων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ με αίσθημα ευθύνης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), όπως και των Ενώσεων μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αποφάσισε όπως ανασταλεί η λειτουργία των γραφείων της οργάνωσης μέχρι την 13η Απριλίου 2020, ενώ το γραμματειακό προσωπικό και ο Πρόεδρος της συντεχνίας θα συνεχίσουν να εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη.

Τα νέα μέτρα τα οποία αποφάσισε η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, συνιστούν εντολή που όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε πιστά, δείχνοντας έμπρακτα κοινωνική ευαισθησία και υπεύθυνη συμπεριφορά.

Η Δημοσιογραφική Εστία θα παραμείνει κλειστή, ωστόσο οι υπηρεσίες της Ένωσης θα συνεχίσουν να παρέχονται αδιαλείπτως. Το τηλεφωνικό κέντρο (22446090) θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, ενώ για τα ηλεκτρονικά μηνύματα θα είναι πάντοτε διαθέσιμο το κεντρικό email της Ένωσης (cyjourun@logosnet.cy.net).

Καλούμε τα μέλη μας εάν και εφόσον αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στην εργασία τους να επικοινωνήσουν πάραυτα με τη συντεχνία τους. Η Ένωση Συντακτών ως έχει χρέος θα σταθεί αρωγός δίπλα σε όλους τους δημοσιογράφους στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με βασικό μέλημά μας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία της υγείας όλων των συναδέλφων.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωσης Συντακτών Κύπρου».

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

«TΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΗΛΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

⛔️Απαγόρευση αχρείαστων μετακινήσεων, από τις 6.00 μ.μ. της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020⛔️,
εκτός εάν πρόκειται για:
• Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας.
• Μετακινήσεις για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης από επιχειρήσεις ή καταστήματα που η λειτουργία τους επιτρέπεται και εφόσον είναι αδύνατη η αποστολή τους.
• Επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε φαρμακείο.
• Μετάβαση σε τράπεζα εάν είναι αδύνατη η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή σε ομάδες που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή ευρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).
• Συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που μεταβαίνουν σε τελετές, όπως κηδείες, γάμους και βαφτίσεις και δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων.
• Μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.
Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, όσοι κυκλοφορούν να φέρουν ταυτότητα και πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για τον σκοπό της διακίνησής τους. ⚠️Λεπτομέρειες και ο τρόπος ελέγχου θα ανακοινωθούν αύριο.⚠️
1️⃣ Επίσης, από τις 6 μετά μεσημβρία της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020 κλείνουν και οι ακόλουθοι χώροι:
• Πάρκα.
• Παιδότοποι.
• Ανοικτοί χώροι αθλήσεως.
• Δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, μεταξύ άλλων, πλατείες, φράγματα, εκδρομικοί χώροι, παραλίες, μαρίνες.
2️⃣ Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα αναστείλουν τις εργασίες τους, πλην των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται σε σχετικό Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας από τον Υπουργό Υγείας.
3️⃣ Τερματίζονται οι λαϊκές αγορές, τα παζαράκια και η πλανοδιοπώληση.
4️⃣ Τερματίζονται οι εργασίες σε εργοτάξια πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
5️⃣ Απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.
6️⃣ Απαγόρευση του εθίμου της «λαμπρατζιάς» με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό.
📌Πέραν των όποιων άλλων ποινικών ευθυνών, στους παραβάτες θα επιβάλλεται εξώδικη ποινή ύψους 150 ευρώ.

* Διαβάστε το διάγγελμα 👉 t.ly/mdO6x

#θατακαταφέρουμε #Μένουμεσπίτι».

No photo description available.

ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο Δήμος Γερμασόγειας συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), πληροφορεί το κοινό ότι από τις 6 μετά μεσημβρία της 24ης Μαρτίου, 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020, το προσωπικό του Δήμου θα περιπολεί όλους τους χώρους (καταστήματα, εργοτάξια, πάρκα, παιδότοπους, ανοικτούς χώρους αθλήσεως, δημόσιους χώρους συναθροίσεων, πλατείες, παραλία, φράγμα), που θα κλείσουν σύμφωνα με το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για όσους θα παραβούν τα εκδοθέντα διατάγματα, το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του Δήμου θα ενημερώνει σχετικά την Αστυνομία για την επιβολή εξώδικης ποινής ύψους 150,00 ευρώ.

Καλούνται όλοι να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

Ημερ.:24/03/2020».

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΑΓΓΛΙΚΑ

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ

«ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΦΑΙΔΩΝΟΣ:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΩΡΕΣ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε, είναι εντελώς απαράδεκτο κάποιοι γιατροί, για να ικανοποιούν το πελατολόγιό τους, να δίνουν ψεύτικα πιστοποιητικά ασθενείας σε υπαλλήλους.

Έχω ήδη ζητήσει νομική γνωμάτευση προκειμένου να δώσω στη δημοσιότητα συγκεκριμένα ονόματα. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο απόλυτο και αποτελεσματικό τρόπο: Τη δημόσια καταγγελία.

Με τις ενέργειες τους αυτές, οι ασυνείδητοι γιατροί θέτουν σε κίνδυνο τις ουσιώδεις υπηρεσίες που αυτές τις δύσκολες ώρες οφείλουν να εργάζονται απρόσκοπτα.

Εξίσου καταδικαστέες είναι βέβαια και οι συμπεριφορές των ασυνείδητων υπαλλήλων οι οποίοι, προφασιζόμενοι τους ασθενείς, ζητούν τέτοιες άδειες, θυματοποιώντας ουσιαστικά τους ευσυνείδητους συναδέλφους τους».

 

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

«Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο διάγγελμα του ημερομηνίας 23/03/2020 ανακοινώνει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για διασφάλιση της υλοποίησης τους.

Συγκεκριμένα, ορίσθηκε ειδική ομάδα από το Δήμο Λάρνακας η οποία θα διασφαλίσει ότι Δημοτικός Κήπος, τα πάρκα, παιδότοποι, οι ανοικτοί χώροι συναθροίσεων όπως οι πλατείες, ο εκδρομικός χώρος του Τεκκέ, οι παρυφές της Αλυκής, οι αποβάθρες και οι παραλίες της Λάρνακας θα παραμείνουν κλειστές.

Επίσης, σήμερα Τρίτη 24/03/2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για τα θέμα της απομάκρυνσης ξυλείας και άλλων από Λαμπρατζιές σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου αποφασίστηκε η άμεση μετακίνηση τους από συνεργεία του Δήμου με τη συνοδεία της Αστυνομίας. Καλείται το κοινό όπου παρατηρεί συσσώρευση ξυλείας σε ανοικτούς χώρους να ενημερώνει το Δήμο Λάρνακας στο τηλέφωνο 24812542 ή στο 24816530.

Καλούμαστε όλοι να προστατέψουμε το μεγαλύτερο μας αγαθό, την υγεία μας. Μένουμε σπίτι, προφυλασσόμαστε εμείς και οι δημότες μας από την εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζεται όλος ο κόσμος, καλούμαστε να δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα αλλά και υπομονή για όσο καιρό διαρκέσει η κρίση, προκειμένου όλοι μαζί να βγούμε από αυτή την περιπέτεια ακόμα πιο δυνατοί.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 24 Μαρτίου 2020».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

«🔴 Τίθεται σε λειτουργία την Τρίτη, 24/03/2020, ειδική ιστοσελίδα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με το Πρόγραμμα Στήριξης που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Εργασίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού #COVID19.

Η ιστοσελίδα θα παρέχει τα πιο κάτω:

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα Στήριξης του Υπουργείου.
Διασύνδεση με τους ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.
Αξιοποίηση ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων.
Παρουσίαση συχνών ερωτήσεων (FAQs), οι οποίες θα εμπλουτίζονται δυναμικά ανάλογα και με τα ερωτήματα που προκύπτουν από τους/τους ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες.

Η ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy τίθεται σε λειτουργία την Τρίτη, 24/02/2020, και οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καλούνται να τη συμβουλεύονται προτού απευθυνθούν στο 1433, για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους καθώς και για την αποφυγή άσκοπης/αχρείαστης υπερφόρτωσης του τηλεφωνικού κέντρου».

 

ΚΛΙΝΙΚΑ ΧΗΜΕΙΑ ΤΥΜΒΙΟΣ

«Μετά και από την παροχή σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινωσουμε την έναρξη συνεργασίας με τα κλινικά εργαστήρια Bioanalysis Clinical Lab και Diagnostiki Lemesou, με αποκλειστικό στόχο την εξαίρετη παροχή υπηρεσιών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Ο σκοπός είναι ένας: η πάταξη του κορωνοιου.

Με την παρούσα συνεργασία θα παρέχουμε:

1. άμεσα αποτελέσματα Μοριακής Εξέτασης του COVID-19 με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα μοριακής βιολογίας
2. ποσοτική και ποιοτική ανάλυση αντισωμάτων του ιού
3. βιοχημικές εξετάσεις σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που δημοσιεύονται για έγκυρη ανίχνευση.

Η δειγματοληψία θα γίνετε αποκλειστικά με ραντεβού
– κατ´οίκον ή
– σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ΕΚΤΟΣ των εργαστηρίων ή αιμοληπτικών κέντρων που θα ανακοινωθούν

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ

Με εκτίμηση,

Δρ. Χάρης Τύμβιος

#stayathome #staysafe #drtymvioslab».

No photo description available.

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

«Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, προέβη σήμερα στο Υπουργείο σε ενημέρωση των ΜΜΕ για το σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp10581».

 

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

«ΕΠΑΘΛΟ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»👍

Παρόλο που ο Προσκοπισμός είναι συνυφασμένος με τη ζωή στο ύπαιθρο, δυστυχώς οι πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε μας υποχρεώνουν να αναπροσαρμόσουμε τα προγράμματα μας και να δώσουμε την ευκαιρία δημιουργικής απασχόλησης από το σπίτι με ειδικό έπαθλο για όλα τα μέλη μας με τίτλο «Έπαθλο Μένουμε Σπίτι»

Οι απαιτήσεις επισυνάπτονται στο σύνδεσμο: https://bit.ly/2ULejer
#scoutscy #μενουμεσπίτι».

No photo description available.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

«Κλειστές οι παιδικές χαρές και τα πάρκα του Δήμου

Ο Δήμος Λακατάμιας ενημερώνει το κοινό ότι, οι παιδικές χαρές και τα δημοτικά πάρκα (συμπεριλαμβανομένων του Γραμμικού Πάρκου, του γηπέδου καλαθόσφαιρας και του πάρκου τροχοπεδιλισμού) θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα 23 Μαρτίου 2020 και μέχρι τη λήξη των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τονίζουμε για ακόμα μια φορά την ανάγκη συμμόρφωσης του κοινού με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Μένουμε Σπίτι, σπάζουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

#ΜένουμεΣπίτι
#Θατακαταφέρουμε

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ».

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

«Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με τον τερματισμό εργασιών στα εργοτάξια
——————————

Σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, περί Λοιμοκαθάρσεως (καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19, Διάταγμα (Αρ. 9) του 2020, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει, ότι όσον αφορά τον τερματισμό των εργασιών στα εργοτάξια στον ιδιωτικό τομέα θα δίνονται εξαιρέσεις μόνο για εργοτάξια που αφορούν έργα στον τομέα της υγείας (ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα).

Οι εξαιρέσεις θα δίνονται μετά από γραπτό αίτημα του ιδιοκτήτη και έγκριση από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Εξαιρέσεις θα δίνονται επίσης στα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα τα οποία θεωρούνται δημόσιας ωφελείας. Όλα τα έργα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μετά από γραπτό αίτημα της καθ’ ύλην αρμόδιας Αρχής.

Το Υπουργείο ανακοινώνει ότι έχει ήδη δοθεί έγκριση στον ΟΚΥπΥ για απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών/συντηρήσεων στα νοσοκομεία.

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις ισχύουν από την 24η Μαρτίου η ώρα 6:00 μ.μ. και μέχρι τα μεσάνυχτα της 13ης Απριλίου 2020 με βάση το πιο πάνω Διάταγμα.

24 Μαρτίου 2020».

 

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

«Η ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων

Οι Βρετανικές Βάσεις διαβεβαίωσαν ότι θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα που θέσπισε η Κυπριακή Δημοκρατία για  περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων σήμερα αναφέρει ότι ο Διοικητής των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου και Διοίκησης των Κυρίαρχων Περιοχών Βάσεων διαβεβαίωσε ότι από τις 6 μ.μ. απόψε θα εφαρμόσει επίσης τα μέτρα που θέσπισε η Κυπριακή Δημοκρατία χθες το βράδυ. Αυτό θα περιλαμβάνει τους περιορισμούς της κυκλοφορίας, το κλείσιμο των δημόσιων χώρων συγκέντρωσης και την αναστολή όλων εκτός των απαραίτητων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και λειτουργίας επιχειρήσεων .

Είναι απαραίτητο οι Βάσεις και η Κυπριακή Δημοκρατίας, σημειώνει, να συνεχίσουν να εργάζονται ενωμένοι για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του COVID- 19.

Σημειώνεται ότι θα εκδοθούν σήμερα λεπτομερείς συμβουλές στην κοινότητα των Βάσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά».

 

ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

«✔️ Σημαντικές οδηγίες για τους δημότες

👉 Πώς διαχειριζόμαστε τα σκύβαλα κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού εδώ: https://bit.ly/diaxirisiskivalon

#dimosstrovolou #strovolos #coronavirus #staysafe».

«❗Δημόσιοι χώροι & Πάρκα (συμπεριλαμβανομένου και του Γραμμικού Πάρκου) είναι κλειστά με βάση το νέο κυβερνητικό διάταγμα.

Αναστέλλεται η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Στροβόλου.

Περισσότερα: https://bit.ly/neametracoronavirus
#dimosstrovolou #coronavirus #cyprus #nicosia».

Image may contain: text that says "ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕΤΡΑ Με βάση τα κυβερνητικά δια διατάγματα βάση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ