Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ/ΕΞΕΛΙΞΗ: Πάει για απαγόρευση πλήρους κυκλοφορίας ο Μητσοτάκης
Α' Κατηγορία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ/ΕΞΕΛΙΞΗ: Πάει για απαγόρευση πλήρους κυκλοφορίας ο Μητσοτάκης

Προ των πυλών όπως όλα δείχνουν βρίσκεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εν συνόλω δίνουν πλέον μια πολυεπίπεδη μάχη, πρώτιστα με τον χρόνο.

Το στοίχημα είναι απλό και ξεκάθαρο: Να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή επιβράδυνση της εξάπλωσης της ιογενούς πνευμονίας, ώστε να δοθεί ικανός χρόνος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να θωρακιστεί καταλλήλως, προκειμένου να αντέξει το βάρος των επόμενων εβδομάδων, που αναμένεται μεγαλύτερο του σημερινού.

Έως το βράδυ της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε έντονος προβληματισμός για την εικόνα συνωστισμού στα μεγάλα λιμάνια της χώρας αλλά και στα διόδια, στις πύλες εξόδου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς από την κυβέρνηση εξηγούν πως περιπτώσεις σοβαρής νοσηλείας δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στη νησιωτική χώρα, ιδίως στα μικρότερα και απομακρυσμένα νησιά, όπου δεν υπάρχουν οι κατάλληλα εξοπλισμένες μονάδες Υγείας.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, η απόφαση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε κερδίσει σημαντικό έδαφος. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, πάντως, η Ελληνική Αστυνομία έχει κατά πληροφορίες προχωρήσει στην απαιτούμενη προπαρασκευή, εφόσον προκριθεί η εκδοχή του lockdown.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις πολεμικές συνθήκες που έχει καθιερώσει η πανδημία του κορονoϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ