Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ/ΕΛΛΑΔΑ: Σοβαρεύουν οι σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας
Α' Κατηγορία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ/ΕΛΛΑΔΑ: Σοβαρεύουν οι σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας

Ως ένα εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο χαρακτηρίζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όλο και πιο κοντά στην απόφαση για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας έρχεται η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοίού στη χώρα.

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, ωστόσο η χώρα μετρά ήδη 13 νεκρούς.

Η συντριπτική πλειονότητα εφαρμόζει τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο, ωστόσο εκτιμάται πως οι λίγοι «ανυπάκοοι» αποτελούν μια κρίσιμη μάζα που μπορεί να προκαλέσει φθορά στην «γραμμή άμυνας» απέναντι στον κορονοϊό.«Δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς.

Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο Open, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα του πλήρους αποκλεισμού, σημείωσε επί λέξει:

«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε. Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε»

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφίες, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το lock-down, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ ελεύθερα θα μετακινούνται οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και οι ένστολοι σε υπηρεσία.

Παράλληλα, με ειδικό καρτελάκι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, εφόσον η εταιρεία που εργάζονται είναι ακόμη σε λειτουργία.Την ίδια στιγμή, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και οι πτήσεις από και προς τη χώρα.

Παρόμοιες θα είναι οι κινήσεις και στις ακτοπλοϊκές γραμμές, με τα πλοία να μεταφέρουν στη νησιωτική χώρα τρόφιμα ναι αναλώσιμα. Ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσης του φονικού ιού, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της πώλησης καυσίμων με κουπόνια και μόνο σε εργαζόμενους που αποδεδειγμένα είναι απαραίτητο να μετακινούνται.

Όσοι εντοπίζονται να κυκλοφορούν ασκόπως και χωρίς καμία αιτιολογία, θα συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ