Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Η μάχη θέλει και τους Ανθρώπους της
Futsal

Η μάχη θέλει και τους Ανθρώπους της

Πολλά γράφονται, πολλά ακούγονται σε συνθήκες πολέμου και έκτακτης ανάγκης.

Δεν θέλει κανείς να δει τι έρχονται στα αυτιά και στα inbox των δημοσιογράφων. Όχι δεν το λέμε αυτό για να μας λυπηθεί κανείς, ούτε υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Στις μάχες όμως ξεχωρίζουν οι Άνθρωποι με «Α» κεφαλαίο. Είτε είναι πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, είτε είναι άγνωστα και αφανή πρόσωπα. Είναι αυτοί που μας στέλνουν μηνύματα ακόμα και την Κυριακή το πρωί «Φίλε διόρθωσε το τάδε και το τάδε», «Φίλε καλή δύναμη», «Φίλε μην αγχώνεσαι», «Φίλε πες μου τι  γίνεται με το τάδε», «Φίλε ποιους να διαβάσουμε και γιατί», «Φίλε συνέχισε», «Φίλε που το έμαθες;», «Φίλε κλείσε τα αυτιά σου» κ.ο.κ.

Ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Α. Αποστόλου. Βλέπετε όταν είσαι και εσύ ο ίδιος παθών σε σοβαρά θέματα υγείας, μπορείς να καταλάβεις καλύτερα και τον άλλο το τι μπορεί να τραβήσει ή να μάθεις τι έχει τραβήσει ήδη. Εκεί φαίνεται και η κράση του καθενός.

Αυτή είναι και η στιγμή που ο δημοσιογράφος πλέον λέει ότι δεν αξίζει καν να στεναχωριέται για τις βρισιές ή τις σφαίρες ή τις πισώπλατες μαχαιριές που τρώει.

Σήμερα είναι και το μνημόσυνο του Τάσου Μητσόπουλου. Του ανθρώπου που δίδαξε αυτά ακριβώς τα οποία πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να ασχολείται με τα κοινά και να πολιτεύεται. Το γράψαμε και σε πρόσφατη ανάρτησή μας για τον Ονούφριο Κουλλά ότι αυτούς τους Ανθρώπους θα τους γράφουμε πλέον με τον όνομά τους μόνο και θα τους μιλούμε στον ενικό. Παρά τις απόψεις που διίστανται και είναι φυσιολογικό να διίστανται, η συναδελφοσύνη είναι το παν.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στα ΜΚΔ:

«Την ώρα που εμείς μένουμε σπίτι μια μερίδα συμπολιτών μας εργάζονται. Μέσα σε αυτούς είναι και οι δημοσιογράφοι.

Χωρίς ωράριο, χωρίς Σαββατοκύριακα ή αργίες. Οι περισσότεροι με μισθούς πολύ πιο χαμηλούς από το μέσο Κύπριο. Η ταχύτητα των ειδήσεων και των πληροφοριών που έρχονται από όλο τον πλανήτη αυτές τις ημέρες είναι τεράστια. Λάθη προφανώς και θα γίνουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων μας και όσους εγώ γνωρίζω προσωπικά της δικής μου κυρίως γενιάς είναι παιδιά μορφωμένα, με ευαισθησίες, σοβαρότητα και εκτελούν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αφοσίωση.

Το υβρεολόγιο που διάβασα τις τελευταίες ημέρες εναντίον τους είναι απαράδεκτο. Ειδικά όταν αυτό γίνεται εκ του ασφαλούς.

Νιώθω την ανάγκη να στηρίξω τον κάθε ένα από τους λειτουργούς των ΜΜΕ που αυτές τις ώρες ασκεί το επάγγελμα του με πλήρη συναίσθηση των στιγμών που η πατρίδα μας και ο ολόκληρος ο πλανήτης διέρχονται».

Τάσος Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ