Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Εσύ το είπες: Το σύστημα της Κύπρου δεν επιτρέπει να βγαίνουν ταλέντα
Mental Game Coaching

Εσύ το είπες: Το σύστημα της Κύπρου δεν επιτρέπει να βγαίνουν ταλέντα

Του Μάριου Προδρόμου M.Ed

Διαβάστε επίσης: Παιχνίδι του μυαλού…

Η άσκηση βοηθά στη μάθηση

Ένα παραμύθι της ζωής

Δύο παιδιά δεν είναι ποτέ τα ίδια

Η νοοτροπία κάνει την διαφορά

Οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες…

Η επιτυχία για έναν προπονητή 

Έχει χρόνια που ασχολούμαι με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε αυτό τον χώρο στη Κύπρο. Ακόμα και γονιό να βάζει το παιδί της να στέκεται 1 ώρα μέσα στον ήλιο πριν από κρίσιμο παιχνίδι της ομάδας του γιατί της είπε να τον αφήσει ήσυχο. Δεν το ρίχνο πάνω στους γονείς γιατί δεν βγαίνουν περισσότερα ταλέντα για να μην παρεξήγηθω. Έ

χει θαυμάσιους γονείς αλλά ακόμα και αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο και τι θέλει να κάνει ο προπονητής η αν καταλαβαίνουν η υπερβολική αγάπη για το παιδί τους να τους οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Γιαυτό δεν αφήνουν χειρουργό να κάνει επέμβαση πάνω σε πρώτο βαθμό του συγγενή. Εύκολα θα κάνει το μοιραίο από υπερβολική αγάπη και άγχος.

Το σύστημα μας είναι λάθος. Όταν πληρώνει ένας γονιος έχει την απαίτηση να παίζει το παιδί του. Και καλά κάνει αλλά αν ο προπονητής δεν νικήσει θα ακούσει τα πάντα από τους γονείς. Γιαυτό δημιουργείται το δίλημμα ανάπτυξη η αποτελέσματα και ξεκινάει ένα δίλημμα που δεν έχει απάντηση. Όσο υπάρχει τι χρήμα στο ποδόσφαιρο δεν θα βγούνε παίκτες. Όσο έχουν έξοδα τα σώματια για διαιτητές, στολές, προπονητές, γυμνά τες, ψυχολόγοι και γήπεδα δεν βγαίνουν όσοι παίκτες έπρεπαν γιατί παντα πρέπει να χρεώνουν. Ακούω από πολλούς γονείς δεν παίζει το παιδί μου και τον αδικεί ο προπονητής.

Εγώ το πνεύμα της αντιλογίας όμως σας λέω. Αν έπαιζε σε βάρος παιδί που είναι καλύτερο του ποίος αδικείται στο τελος( Τι παιδί που είναι καλύτερο που παίζει το άλλο παιδί εις βάρος του αλλά και όλος ο δεσμός που λέγεται αναπτυξιακο ποδόσφαιρο. Αδικείται το σωματείο που.θα μπορούσε να έχει ένα μελλοντικό αστέρα αν λειτουργούσε σωστά. Αδικείται και η εθνική γιατί δεν πρέπει. Α παίζουν αυτοί που κάνουν την διαφορά αλλά . αυτοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά στο μέλλον και εδώ ξεκινάει ένα άλλο κεφάλαιο.

Να βάζουμε παίκτες με μέλλον και όχι αυτούς που έχουν μόνο παρόν. Παίκτες που με.μια ενέργεια μπορούν να νικήσουν ένα παιχνίδι ακόμα και αν είναι ατιίιασοι γιατί σε μια ομάδα,όπως είπε ο Pep Guartiola χρειάζονται και οι πειθαρχημένοι αλλά και οι ατίθασοι που με μια ενέργεια στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου παίρνουν την νικν και το πρωτάθλημα.

Γιαυτό αγαπητέ γονιέ την επόμενη φορά που θέλετε να βάλετε το παιδί σας να στέκεται μέσα στον ήλιο και να μπαίνει ζαλισμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο να θυμηθείτε ότι μόνο ζημιά του κάνετε και σήμερα αλλά και αύριο.

*** Mario Aleph Prodromou M.Ed College of New Jersey Associate of the American Psychological Association Ranked No.1 in the world for Intelligence according to HRIQ the biggest IQ society in Asia***

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ