Από τη στιγμή που ο Πάουλο Ντιμπάλα έγινε και τυπικά παίκτης της Ρόμα, ο σύλλογος άρχισε την πώληση εμφανίσεων με το όνομά του. Η… δικαίωση της για την υπογραφή του Αργεντινού επιθετικού ήρθε μέσα σε 24 ώρες από την έναρξη διάθεσης φανελών, αφού οι φίλαθλοι των «ζιαλορόσι» κατέρριψαν ένα σπουδαίο ρεκόρ.
Flashback στον Ιούλιο του 2018, όταν η Γιουβέντους έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, αποκτώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ για 100.000.000 ευρώ. Η φρενίτιδα για τον Πορτογάλο οδήγησε στην πώληση 520.000 εμφανίσεών του την πρώτη μέρα διάθεση φανελών με το όνομά του.
Το ρεκόρ αυτό άντεξε για μόλις τέσσερα χρόνια. Ο αντίστοιχος παροξυσμός για τον Ντιμπάλα οδήγησε τους φίλους της Ρόμα στις μπουτίκ για να αγοράσουν φανέλες με το όνομα του Αργεντινού και το νούμερο 21 στην πλάτη.
Παρά τα έξοδα που έκαναν για ένα εισιτήριο διαρκείας, αφού έχουν προμηθευτεί ήδη πάνω από 30.000, οι «τζιαλορόσι» δεν δίστασαν να αγοράσουν και μία αυθεντική εμφάνιση Ντιμπάλα.
Οι πωλήσεις την πρώτη μέρα διάθεσης έφτασαν τις 535.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Corriere dello Sport και κατά συνέπεια καταρρίφθηκε το ρεκόρ του Πορτογάλου σούπερ σταρ από τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γιουβέντους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι του Europa Conference League πωλούν κάθε φανέλα στα 130 ευρώ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έβγαλαν 70.000.000 μόνο σε μία μέρα. Στην καλύτερη περίπτωση οι σύλλογοι συμφωνούν με τις εταιρίες αθλητικών ειδών σε ένα ποσοστό έως 15%, ωστόσο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι και μηδενικό, αν υπάρχουν παράπλευρες συμφωνίες.
Το βέβαιο είναι ότι η Ρόμα θα αξιοποιήσει με κάθε τρόπο την υπογραφή του 28χρονου διεθνή, που θα εξελιχθεί στον ηγέτη της τη φετινή, ακόμα πιο απαιτητική σεζόν.