Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις της 9ης αγωνιστικής

Ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, Χρίστος Σκαπούλλης, σχολίασε τις επίμαχες φάσεις στην εκπομπή του ΡΙΚ2 «Γκολ και θέαμα».

Για το ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ:

Σωστά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Παπουλής για διαμαρτυρίες στο διαιτητή.

31′ Λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μιχαΐλοβιτς.

38′ Ορθή η κίτρινη κάρτα στον Σόουζα. Θα έπρεπε να δεχθεί από προηγουμένως σε φάουλ που υπέπεσε.

44′ Ο διαιτητής είχε καλό οπτικό πεδίο και τα μάτια του δεν πήγαν στο έδαφος. Ο Μερκής ανατρέπει τον Αγκίρε. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι, αλλά όχι κίτρινη στον Μερκή.

48′ Έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Σάλαϊ για φάουλ στον Τάαμαρι. Δεν δοθηκε.

61′ Έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη ο Ενσούε για φάουλ με το χέρι στον Μερκή. Δεν δόθηκε.

64′ Δεν υπήρχε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάλαϊ στον Τάαμαρι εντός περιοχής. Ο αμυντικός του Απόλλωνα πρόλαβε και έβαλε το σώμα μπροστά και το φάουλ το έκανε ο Τάαμαρι στον Σάλαϊ.

77′ Έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Μπέζιακ. Δεν δόθηκε.

84′ Πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Στην αρχή υπήρχε αλληλοσπρώξιμο, αλλά στη συνέχεια ο Βούρος δεν άφησε τον Κάρ να κάνει κίνηση προς την μπάλα. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Είχε και κίτρινη κάρτα ο Βούρος, έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη.

Για το Πάφος – ΕΝΠ:

30’ Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι για την Πάφο σε πέσιμο ποδοσφαιριστή των γαλάζιων στην περιοχή της ΕΝΠ.

35’ Ο διαιτητής δεν έδωσε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της ΕΝΠ για επικίνδυνο παίξιμο. Έπρεπε να τον τιμωρήσει.

82’ Σωστά ο βοηθός ακύρωσε γκολ της ΕΝΠ, ο ποδοσφαιριστής ήταν σε θέση οφσάιντ.

Για το ΑΕΚΔόξα:

80’ Ο Καλό χωρίς να υπάρχει λόγος με τον αγκώνα του έσπρωξε τον παίκτη. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Καλό θα μπορούσε να αποφύγει την κάρτα.

Για το Σαλαμίνα – Ανόρθωση:

66’ Ήταν δύσκολη φάση. Ο Βργκοτς έβαλε τα χέρια του στον αμυντικό και τον καθήλωσε. Με το VAR το γκολ θα ακυρωθεί. Δεν λέω ότι δεν ήταν δύσκολη φάση αλλά οφείλουμε να το τονίσουμε.

Για το ΟμόνοιαΑΕΛ:

3’ Δίνω συμβουλή στους διαιτητές να βλέπουν την δεύτερη φάση. Όταν κτυπήθηκε το φάουλ δεν υπήρχε οφσάιντ, αλλά μετά την κεφαλιά που πήρε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας (σ.σ Γκόμες) ο Ντάρμπισαϊρ ήταν σε θέση οφσάιντ. Δεν ήταν σε καλή μέρα ο βοηθός.

13’ Λανθασμένα δόθηκε οφσάιντ στην Ομόνοια.

24’ Στην έξοδο του Βοζίνια. Έπρεπε να δοθεί φάουλ στον Βοζίνια, ήταν φάουλ τακτικής που έπρεπε να τιμωρηθεί και με κίτρινη κάρτα.

36’ Δεν δόθηκε κίτρινη στον Μποτεάκ. Χωρίς καμία πρόθεση ή σκοπό ο παίκτης έκανε τάκλιν, θα έπρεπε να δώσει κάρτα.

61’ Ο παίκτης (σ.σ Γερολέμου) πέφτει στο έδαφος και με τα δύο του χέρια. Έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί από το παιχνίδι.

44’ Λανθασμένα δεν δόθηκε οφσάιντ στην Ομόνοια.

90+4’ Ο παίκτης της Ομόνοιας (σ.σ Κακουλλής) πατάει στην γραμμή κατά συνέπεια είναι στο δικό του μισό γήπεδο, δεν έπρεπε να δοθεί οφσάιντ. Έπρεπε με λίγη καλή διαχείριση να αποφύγει την κάρτα.