Για 172 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα αγνοούσε το γκολ. Κι όχι απέναντι σε αντιπάλους πρώτης γραμμής, αλλά απέναντι στο ταμπούρι της Χετάφε και της Κάντιθ.

Το πρόβλημα είχε αρχίσει να γίνεται και ψυχολογικό, αφού για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Τσάβι έδειχνε μπλοκαρισμένη, αφού και οι καλές ευκαιρίες που σπαταλούσε ήταν από παίκτες που δεν είχαν το εύκολο γκολ.

Ο Γκάβι είχε δοκάρι (54’) και στο πρώτο μέρος οι μεγάλες στιγμές ήρθαν από τον Γιαμάλ (29’) και τον Κουντέ (34’). Το 3-4-3 έμοιαζε λιγάκι δυσλειτουργικό χωρίς καθαρούς εξτρέμ και με τον Λεβαντόφσκι εκτός φάσεων, οι Καταλανοί έδειχναν να φλερτάρουν με δεύτερη σερί γκέλα απέναντι σε μία Κάντιθ που είχε κι αυτή τις στιγμές της.

Ότι δεν έκαναν οι μπλαουγκράνα επί 82 λεπτά, το έκαναν σε ένα δεκάλεπτο στο τέλος. Η πρώτη ασίστ του Γκιντογάν με την φανέλα της Μπαρτσελόνα πρόσφερε στον Πέδρι το λυτρωτικό 1-0 (82’) και με την Κάντιθ ψηλά στο γήπεδο για την ισοφάριση, οι χώροι πολλαπλασιάστηκαν.

Το γκολ του Φάτι (90’) ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φεράν Τόρες με ωραία προσπάθεια βρήκε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το τελικό 2-0, για την πρώτη φετινή νίκη της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα.

Λίγο νωρίτερα, κάποιοι άλλοι Καταλανοί ήταν πολύ πιο εύστοχοι. Η εντυπωσιακή φετινή Χιρόνα έκανε φύλλο και φτερό την Χετάφε και με δύο γκολ του Στουάνι (56’, 65’) κι άλλο ένα του Ερέρα (12’) έφτασε στο εύκολο 3-0 στην πρώτη της φετινή νίκη.