Ιχνηλασίες: Ένα «κανόνι» που πυροβολούσε αλλά…
Α' Κατηγορία

Ιχνηλασίες: Ένα «κανόνι» που πυροβολούσε αλλά…

Συνέχεια στις ιχνηλασίες με άλλο ένα μυστήριο. Οι ομάδες μας φέρνουν στα γήπεδα μας αξιόλογους ποδοσφαιριστές που μερικές φορές για διάφορους λόγους δε κάθονται παραπάνω από μία σεζόν με τα χρώματα τα οποία τους συνηθίσαμε αρχικά και ψάχνονται για άλλες πολιτείες.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η περίπτωση που θα αναλύσουμε παρακάτω… Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που σήμερα (31/10) έχει τα γενέθλια του, κατάγεται από ισχυρή ποδοσφαιρικά χώρα της Αφρικής, ενώ παίζει και τώρα ποδόσφαιρο, ευρισκόμενος σε μία άκρως παραγωγική ηλικία, αλλά δίχως συμβόλαιο.

Ο συγκεκριμένος ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2014, με την ομάδα που τον απέκτησε να περιμένει πολλά από εκείνον, αφού αγωνίζονταν στην επίθεση και φημίζονταν για τις εκτελεστικές του ικανότητες. Τότε, άφησε ένα σύνολο που αποτελεί ομάδα – σύμβολο για τη χώρα, η οποία πρωταγωνίστησε στο παρελθόν και στον πρόγονο του Champions League, το κύπελλο πρωταθλητριών, κάνοντας θαύματα.

Στις μπόλικες συμμετοχές (27) που κατέγραψε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, «μάτωσε» τα δίχτυα αρκετές φορές (15), πραγματοποιώντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας που «κρατά» ως σήμερα. Παρόλο που ήταν εξαιρετικός στη δουλειά του, αποχώρησε με το φινάλε της σεζόν, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από την Super League 1, φορώντας φανέλα άσημης ομάδας.

Εκεί, ίσως να ήταν το πρώτο «κανόνι» εάν είχε ως δεκάρι τον Ρικάρντο Σόουζα της Ομόνοιας για του στέλνει τη μπάλα με… διαβήτη στα πόδια του, και να σημειώνει τα τέρματα που ήθελε η ομάδα για να… σωθεί. Τα σημεία ζωής που θυμόμαστε από τον εν λόγω επιθετικό, είναι στην Πορτογαλία, από… τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Related posts