«Θα καταγγείλουμε τον Τιμόθεο Χριστοφή»

Ο διευθυντής της ΑΕΛ Δημήτρης Γιαννέλης εξέφρασε παράπονα για την διαιτησία του αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Super Sport fm 104.0

«Θέλαμε τη νίκη και το δείξαμε. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Αν θυμάμαι καλά, πέρα από τη φάση του γκολ, παρουσιαστήκαν ελάχιστες ευκαιρίες από την ΑΕΚ για να σκοράρει. Είχαμε ένα σχετικά εύκολο διαιτητικά αγώνα με ξεκάθαρες φάσεις. Ήταν όμως σε κακή βραδιά ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή και οι βοηθοί του. Σε αρκετές φάσεις η ομάδα μας αδικήθηκε. Ακόμα και στο πέναλτι που μας δόθηκε υπήρξε καθυστέρηση από τον διαιτητή για να το σφυρίξει. Σε δύο άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να μας δοθεί πέναλτι σε Γουίλερ και Χουράδο. Υπήρξε μια κακή βραδιά όσο αφορά την εφαρμογή των κανονισμών. Θα προβούμε σε καταγγελία γιατί τέτοια διαιτησία είτε είναι υπέρ, είτε κατά της ΑΕΛ, δεν βοηθούν το άθλημα. Ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση. Θεωρούμε ότι πάνω στην πίεση υπάρχουν πολλές φορές που γίνονται ανθρώπινα λάθη όμως ήταν μια εύκολη διαιτητική βραδιά. Το αλάθητο δεν το έχει κανένας, πρέπει να αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που υπάρχει όμως θεωρούμε εμείς ότι αν είχαμε σωστή εφαρμογή των κανονισμών θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα».

Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και την συνέχεια: «Ξέρουμε πολύ καλά πως, σε οποιαδήποτε βαθμολογική θέση και να βρίσκεται είτε η ΑΕΛ είτε ο Απόλλωνας, είναι ένα ντέρμπι που έχει την ιδιαιτερότητα της πόλης. Για την συνέχεια, εμείς θεωρούμε ότι το ταμείο πάντα γίνεται στο τέλος. Κάθε αγώνας που γίνεται είναι ξεχωριστός. Σίγουρα οι βαθμοί μέχρι τώρα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι. Προσπαθούμε, έτσι ώστε στο τέλος να χαμογελάσουμε».

Για το ότι είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα: «Όταν είναι περισσότερες ανταγωνιστικές οι ομάδες, και δεν μιλώ μόνο για την 6άδα, αλλά για όλες, μας δίνει ένα πρωτάθλημα, το οποίο θεωρώ ότι θα έχει ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Για τον Κέρκεζ και κάποιες τοποθετήσεις του και το αν νιώθει πίεση: «Είναι ένας άνθρωπος όπου το έργο που έχει παρουσιάσει είναι σημαντικό. Όταν θέλει να πει κάτι, θα το πει γιατί το νιώθει. Όσο αφορά την πίεση, υπάρχει, είτε βγαίνει θετικά είτε αρνητικά. Είναι απαιτητικός ο ρόλος του και θεωρώ ότι τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα και θα τα καταφέρνει μια χαρά».

Για τον Γουίλερ και το ότι δεν έχει κληθεί στην Εθνική ακόμη: «Αντικειμενικά, νομίζω ότι όλος ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου θεωρεί ότι αξίζει δικαιωματικά μια θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το γιατί δεν κλήθηκε είναι καθαρά θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού. Αυτό που βλέπω μετά από κάθε αγώνα, είναι να του δίνουν συγχαρητήρια και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ότι κερδίζει το σεβασμό των αντιπάλων. Όσο ο Ανδρέας Σοφοκλέους βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, όσο βρίσκονται τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας, δεν τους αφήνει να φύγουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κλείνει την πόρτα».

Για τον Γκοντάλ: «Από την ενημέρωση που έχω, περνά από εξετάσεις. Όταν είναι στην αρχή το πρόβλημα, είναι δύσκολο να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Μέχρι αύριο θα ξέρουμε καλύτερα. Όσο αφορά το τραύμα του Ντόσα θα το δούμε. Πρέπει να προσέξει και να επιστρέψει υγιής γιατί τον χρειαζόμαστε.

Για το νέο χορηγό της ΑΕΛ: «Είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία. Είμαστε χαρούμενοι για όλους τους χορηγούς μας. Μας στηρίζουν, είναι πάντα δίπλα μας. Περιμένουμε και από τον κόσμο μας να στηρίξει τους χορηγούς μας.

Για την παρουσία του κόσμου στο ντέρμπι και γενικότερα: «Περιμένουμε να αυξηθεί σιγά σιγά. Πάντα θα παίξει ρόλο η παρουσία του κόσμου, σε κάθε παιχνίδι. Ευελπιστούμε να ανεβεί και να αλλάξει αυτό το νούμερο. Χθες, ήμασταν στην ίδια προσέλευση όπως και στον αγώνα με την Ανόρθωση. Τηρουμένων των αναλογιών και της ημέρας, ήταν καλή η προσέλευση».