Η ισοπαλία στο Δασάκι απογοητεύει, η εικόνα του τελευταίου διαστήματος ωστόσο είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο στην ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έχει χάσει τη φρεσκάδα της, τα πατήματά της, την αγωνιστική της ταυτότητα.
Αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται να ξαναβρεί. Να γίνει η ομάδα που πίεζε τον αντίπαλό της, που είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας από την άμυνα μέχρι την επίθεση, που δημιουργούσε ευκαιρίες.
Είναι λογικό να δέχεται κριτική για τα τελευταία της αποτελέσματα. Είναι απαραίτητο να βρεθεί ο τρόπος να επανέλθει κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα, όχι από το ματς με τον Άρη, αλλά από την Τετάρτη με την ΠΑΕΕΚ.
Στο Μακάρειο παίζονται πολλά για την ΑΕΚ. Η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στον οποίο ο στόχος της είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Η αλλαγή ψυχολογίας. Σκεφτείτε μόνο τι θα ισχύσει αν η ομάδα της Λάρνακας γνωρίσει έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Η αλήθεια είναι πως δεν θέλει κανείς καν να το σκέφτεται…
Ο Νταβίντ Καταλά δεν θα υπολογίζει στους Ροσάλες και Γκιούρτσο. Ο Βενεζουελάνος, παρεμπιπτόντως, έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Εθνικής του επί της Βολιβίας με 4-1. Επόμενο ματς την Τετάρτη στη 01:00 εκτός έδρας με την Ουρουγουάη κι ακολούθως θα πάρει το αεροπλάνο για την Κύπρο…

Ανδρέας Βεντούρης