Αυτό ακριβώς που… χρειάζεται!

Σύμφωνοι, με νίκη απόψε στο Τσίρειο η ΑΕΚ ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εκκρεμούν οι αναβληθέντες αγώνες και δεν μπορείς να ‘χεις τη σωστή βαθμολογική εικόνα.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως το κίνητρο δεν είναι τεράστιο ενόψει του σημερινού ντέρμπι με την ΑΕΛ. Το αντίθετο. Η ομάδα της Λάρνακας θέλει να πάρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται, δηλαδή μια μεγάλη νίκη, ένα μεγάλο «διπλό» που θα της δώσει πολύ περισσότερα οφέλη από το να βρεθεί αυτή τη χρονική στιγμή στην κορυφή. Έχει ανάγκη από μια τέτοια νίκη η ΑΕΚ και παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματά της, έχει τους ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το στόχο της, εφόσον παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο.

Εκτός πλάνων είναι οι Φλοριάν, Ακοράν και Τρουγιόλς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος κρίνεται ο Τρισκόφσκι. Οι Τάντι, Χέφελ και Κίβενι θα είναι στην αποστολή, δεν αποκλείεται το ίδιο να ισχύσει και για τον Μοϊσόφ, μολονότι ακόμη είναι ανέτοιμος. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τριάδα στα στόπερ, την οποία πιθανότατα θα αποτελέσουν οι Γκονζάλεθ, Γκαρσία και Πλάνας, με τον Τόνιο κάτω από τα δοκάρια και τους Ραούλ-Τέτε φουλ μπακ (τη θέση δεξιά διεκδικεί και ο Τάντι).

Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να αγωνιστούν οι Σάστρε και Κάσες, με τους Σπόλιαριτς και Φιόλιτς να έχουν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος θα βρίσκεται στην κορυφή.

Ανδρέας Βεντούρης