Κυριάκος Χριστοδούλου στο Balla: «Στόχος μου το ΜΜΑ» (pics)

O Κυριάκος Χριστοδούλου έκανε περήφανη ολόκληρη την Κύπρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muay Thai Νέων της IFMA που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας, αφού πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, φανερώνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Ο νεαρός αθλητής που βρίσκεται στα ρινγκ από πέντε ετών, μίλησε αποκλειστικά στο Balla και στον Κυριάκο Αποστόλου, λίγες ημέρες μετά τον πατέρα του που έπραξε το ίδιο στην ιστοσελίδα μας (ΕΔΩ). Αυτή τη φορά, παρατηρούμε από διαφορετικό πρίσμα αυτή τη σπουδαία επιτυχία για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Καλησπέρα Κυριάκο. Θα ήθελα να μιλήσεις για τα συναισθήματα σου, μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα στην Τουρκία και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Ένιωσα υπέροχα, διότι σήκωσα τη σημαία της Κύπρο μέσα στην Τουρκία, σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα, είμαι ο πρώτος που παίρνει τέτοιου επιπέδου διάκριση μέσα στη χώρα τους. Είμαι από την Κύπρο, οπότε η νίκη είχε διπλή σημασία για εμένα, αφού έδειξα πως το νησί μας βγάζει αθλητές και παιδιά με πείσμα, θέληση και ταλέντο».

Πως πήρες το «δρόμο» του Muay Thai; «Στην αρχή ασχολήθηκε ο πατέρας μου και μέσα από εκείνον το έμαθα και το αγάπησα. Στην ηλικία των πέντε ετών μπήκα παρέα με εκείνον μέσα στο ρινγκ και από τότε δε το έχω μετανιώσει, εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια. Στο ξεκίνημα μάλιστα, έβλεπα τις επιτυχίες αδελφού μου και η αλήθεια είναι πως ζήλεψα. Έχω την εντύπωση ότι πήγα ένα επίπεδο παραπάνω, όσον αφορά τις επιδόσεις μου στους αγώνες και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Το όνειρο σου μέσα στις πολεμικές τέχνες; «Στόχος μου είναι να ταξιδέψω στις ΗΠΑ, να ασχοληθώ επαγγελματικά με το σπορ και να αγωνιστώ στην UFC κατηγορία και συγκεκριμένα στο MME, εκεί όπου συμμετέχουν κορυφαίοι παλαιστές που διατηρούν άριστη σχέση με το Muay Thai το οποίο λειτουργεί ως βάση του αθλήματος».

Ταλέντο υπάρχει στο νησί μας; «Ναι, όσο περνούν τα χρόνια οι νέοι μπαίνουν στις πολεμικές τέχνες και θεωρώ πως η Κύπρος διαθέτει αξιόλογα παιδιά σε όλες τις ηλικίες».

Ποιο είναι το είδωλο σου; «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο παίκτη που θαυμάζω, υπάρχουν πολλοί και εξαιρετικοί «πολεμιστές» των ρινγκ. Προσωπικά, το μόνο που κάνω είναι να ακολουθώ το στιλ του Buakaw που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μένα».

Έχεις κάποιο χόμπι, πέραν των προπονήσεων σου; «Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, βλέπω και παίζω με την παρέα μου».