Μασιάς για Κωστή: «Ήταν σίριαλ, δεν ήταν μία απλή μεταγραφή στον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Μασιάς ως ισχυρός άνδρας της Αγίας Νάπας, αλλά και ως άνθρωπος «κλειδί» στη μετακίνηση του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις.

Ο πρώην διαιτητής δήλωσε τα εξής στο Super Sport FM 104.0:

Για το σημερινό παιχνίδι της ομάδας σας της Αγίας Νάπας κόντρα στον ΑΣΙΛ: «Είναι ένα ντέρμπι. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι αυτό. Αν παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Είναι δύο νέες ομάδες, ο ΑΣΙΛ για μένα είναι το φαβορί για την άνοδο αλλά εμείς είμαστε σε καλό δρόμο. Το παιχνίδι προσφέρεται για να το παρακολουθήσουν και ουδέτεροι».

Για την διπλή σας ιδιότητα, πρόεδρος ομάδας και εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών: «Στην Κύπρο όλοι έχουν άποψη. Εγώ κάνω κάτι που αγαπώ, θα συνεχίσω να το κάνω. Όταν είναι σε νόμιμα πλαίσια δεν βλέπω τον λόγο γιατί να κρίνομαι».

Πήρατε διαβεβαιώσεις από την ΚΟΠ ότι μπορείτε να ασκείται την διπλή ιδιότητα; «Θα κάτσω να συζητών με τον κάθε έναν. Δεν μου είπαν κάτι. Μπορεί να γράψω την εταιρεία μου σε άλλο όνομα. Καλύτερα να βλέπουν την καλή πλευρά. Ότι ένας ποδοσφαιριστής νεαρός που πέρσι τρέχαμε για να μπορεί να αγωνίζεται, τώρα έκλεισε στον Ολυμπιακό Πειραιώς».

Για την μεγάλη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Ήταν ένα σίριαλ, δεν ήταν απλή μεταγραφή σε όποια και όποια ομάδα. Υπήρξαν σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τέλος καλό όλα καλά. Είπαμε ότι θα κρατήσουμε χαμηλούς τόνους γιατί έχει υποχρεώσεις με τη Νέα Σαλαμίνα. Ήταν μια μεγάλη μεταγραφή και για τον ποδοσφαιριστή και για το σωματείο. Ελπίζω και ο ποδοσφαιριστής να ανταποκριθεί. Από εμένα θα έχει οτιδήποτε χρειαστεί για να πετύχει».

Υπάρχουν και άλλα ταλέντα; «Καθημερινά έχουμε πολλά τηλεφωνήματα από πατεράδες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες. Δεν είναι σωστό να έχεις πολλούς ποδοσφαιριστές. Καλύτερα να έχεις 4-5 ταλέντα και να δουλεύεις με αυτά».

Τι εμπειρίες αποκομίσατε από αυτή την μεταγραφή; «Ο Ολυμπιακός Πειραιώς είναι τεράστιο κλαμπ. Γηπεδικές εγκαταστάσεις που ούτε στο πιο τρελό μας όνειρο δεν μπορούμε να έχουμε στην Κύπρο. Κάνουν το ποδοσφαιριστή όλα αυτά να βγάλει το μάξιμουμ».

Τι προβλέπεις για τον Ιωάννη Κωστή; «Το πρόβλεψε ο Ολυμπιακός. Τον έκλεισε για 5 χρόνια και όχι για 2 ή 3 χρόνια. Το τι θα πει ο Μασιάς είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που είδε ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πολύ σε αυτόν».

Γι’ αυτούς που λένε ότι θα δοθεί δανεικός και άλλα τέτοια: «Δεν υπάρχει τίποτα. Θα πάει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και βλέπουμε».

Ποιους άλλους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζετε; «Ένας παίκτης που αδικείται στην Κύπρο είναι ο Μιχάλης Ιωάννου της Ανόρθωσης. Αυτός ο νεαρός είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Είμαστε σε προφορική συμφωνία. Μου αρέσει και ο Σιέλης του ΑΠΟΕΛ, έχει το DNA το ποδοσφαιρικό».

Σας λείπει η διαιτησία;
 «Δεν μου λείπει ακόμα η διαιτησία, αλλά μου λείπουν οι προπονήσεις».

Για το VAR: «Αν δεν βάλουμε ξένους πίσω από το VAR θα έχουμε προβλήματα πάλι».