ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το πρώτο γκολ στο «ΑΕΚ Αρένα» (vid)

Eπετειακή είναι η σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ και την έδρα της.

Σαν σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου 2016,  το «ΑΕΚ Αρένα» άνοιγε και επίσημα τις πύλες του με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη Λεμεσού.

Επ’ ευκαιρίας αυτού, η διοίκηση των «κιτρινοπράσινων» δημοσίευσε το πρώτο γκολ που πέτυχε στο νεοσύστατο τότε γηπεδό της μετά την μετακίνηση από το ΓΣΖ, για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Χόρχε Λαρένα.

Αναλυτικά:

Όνομα

Το γήπεδο ονομάζεται «ΑΕΚ Αρένα – Γεώργιος Καραπατάκης» προς τιμή του πατέρα του προέδρου της ΑΕΚ κατά την προεδρία του οποίου οικοδομήθηκε το στάδιο, Άντρου Καραπατάκη.

Ιστορικό

Το ΑΕΚ Αρένα κατασκευάστηκε σε γη που ανήκει στο Γυμναστικό Σύλλογο Ζήνων (ΓΣΖ). Η ΑΕΚ και ο ΓΣΖ συμφώνησαν στη δημιουργία γηπέδου στη γη αυτή. Το γήπεδο ανήκει στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία το κατασκεύασε με δικά της έξοδα. Την ευθύνη ανέγερσής του είχε η εταιρεία Balltown Holdings (Public) Ltd, που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτόν από το σωματείο της ΑΕΚ.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή του γηπέδου σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχικά θα κατασκευάζονταν μόνο οι 3 από τις 4 κερκίδες. Ωστόσο, στην πορεία υλοποίησης του έργου, δόθηκε εντολή να κατασκευαστεί και η τέταρτη κερκίδα.

Το στάδιο εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016 με τον αγώνα ΑΕΚ – Άρης στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας 2016-17. Η ΑΕΚ κέρδισε τον αγώνα με 4-0. Το πρώτο γκολ που επιτεύχθηκε στο ΑΕΚ Αρένα επιτεύχθηκε από τον Χόρχε Λαρένα. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 27 Νοεμβρίου 2016.

Το πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 στα πλαίσια του Α΄ προκριματικού γύρου του Γιούροπα Λιγκ 2017-18 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς ΦΚ. Η ΑΕΚ κέρδισε τον αγώνα με 5-0.

Χρηματοδότηση

Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου:

1) €7 εκατομμύρια η Α΄ φάση (ολοκληρώθηκε)

2) €3 εκατομμύρια η Β΄ φάση

Κατηγορία

Το στάδιο ανήκει στην κατηγορία 3 της UEFA Μετά την ολοκλήρωση των έργων της Β΄ φάσης το στάδιο θα ανήκει στην κατηγορία 4 της UEFA