Αυγενάκης: «Το VAR είναι "εργαλείο", αρκεί να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των FIFA / UEFA»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για την παρουσία του σε σεμινάριο VAR που έγινε από την ΚΕΔ / ΕΠΟ, παρουσία και εκπροσώπων όλων των ομάδων.

Ο Αυγενάκης είπε σχετικά:
«Το σεμινάριο επιμόρφωσης για τη λειτουργία του VAR ήταν μία ενέργεια που κρίθηκε ως απαραίτητη και συμφωνήθηκε πριν από έναν μήνα, στην ευρεία σύσκεψη της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, εγχώριας και διεθνούς, στο Υφυπουργείο. Οσο πιο πολλή γνώση υπάρχει, τόσο τα οφέλη του θα είναι περισσότερα. Το επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία ότι το VAR είναι “εργαλείο” που συντελεί στη διαφάνεια, στην αξιοπιστία, στην πρόοδο του ποδοσφαίρου. Αρκεί να έχει εγκατασταθεί ορθά και να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των FIFA / UEFA. Για να μας απαλλάξει και από τον αχρείαστο “χαρτοπόλεμο”».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι υποχρέωσή του είναι να μιλάει με όλους τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, πάντα υπό όρους διαφάνειας.
«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι μιλάω με όλους τους παράγοντες που έχουν θεσμικό ρόλο στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Άλλωστε είναι υποχρέωσή μου να συνεργάζομαι μαζί τους. Οι συναντήσεις γίνονται γνωστές. Όλα ανακοινώνονται. Όλα με όρους διαφάνειας».