Αγώνας πολλαπλής σημασίας

Οι συνθήκες κάθε αγώνα διαμορφώνονται με βάση διάφορους παράγοντες.

Οι επιλογές που έχει η τεχνική ηγεσία, τα βαθμολογικά δεδομένα, ο επικείμενος αντίπαλος, το πρόσφατο παρελθόν της ομάδας και η χρονική περίοδος διεξαγωγής.

Ξεκινώντας ανάποδα, η χρονική περίοδος διεξαγωγής του αγώνα με την ΑΕΚ δεν καθορίζει τίποτα όσο αφορά την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ αν χάσει από την ΑΕΚ δεν χάνει τον στόχο της, όμως κάνει ένα βήμα… πίσω. Σε αντίθετη περίπτωση κάνει βήμα μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρόσφατο παρελθόν δεν δίνει την ευκαιρία στην ΑΕΛ να επαναπαυτεί. Προέρχεται από ήττα στο «Αμμόχωστος» και δεύτερη σερί αποτυχία θα πληγώσει τον εγωισμό στα ενδότερα της ομάδας.

Τα βαθμολογικά δεδομένα δίνουν την ευκαιρία στην ΑΕΛ με νίκη να προσεγγίσουν την κορυφή. Οι δύο πρωτοπόροι Ανόρθωση και Ομόνοια παίζουν μεταξύ τους και η ομάδα της Λεμεσού με επιτυχία στο Τσίρειο επί της ΑΕΚ κάνει… άλμα ξεπερνώντας και την ομάδα της Λάρνακας που έχει δύο βαθμούς περισσότερους (9) έναντι της ΑΕΛ(7).

Όσο αφορά τις επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ χωρίς τον Ντόσα Τζούνιορ, ο Βόσνιος τεχνικός ο οποίος δεν έχει φανερώσει προθέσεις σχετικά με το σύστημα που θα επιλέξει, ευελπιστεί ότι οι ποδοσφαιριστές του θα αντιδράσουν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος με νίκη σε ντέρμπι.

Σε ένα ματς πολλαπλής σημασίας η ΑΕΛ ψάχνει την πρώτη νίκη σε αγώνα κόντρα σε ομάδα του… TOP6 καθώς μετρά μέχρι στιγμές μία ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και μία ισοπαλία απέναντι στην Ανόρθωση.