Κατονόμασε μέλη του ΤΑΕ που την «πίεσαν» η 19χρονη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα αποφασίσει αύριο κατά πόσο θα κάνει αποδεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της 19χρονης Βρετανίδας για να καταθέσει μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης η επίσης Βρετανίδα ψυχολόγος, που την παρακολουθεί.

Αύριο, επί του αιτήματος, θα αγορεύσει ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής και ακολούθως ο δικαστής θα επιφυλάξει την απόφασή του.

Όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του δικαστηρίου, για να γίνει η πιο πάνω διευθέτηση απαιτείται προεργασία και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτό να καταθέσει αύριο η μάρτυρας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία δίκης εντός δίκης, για τρεισήμισι και πλέον ώρες κράτησε η κατάθεση της 19χρονης. Αυτή, εξεταζόμενη και αντεξεταζόμενη, παρέθεσε σωρεία ισχυρισμών, σύμφωνα με τους οποίους η κατάθεση – ομολογία της για ψευδή βιασμό, ήταν προϊόν πίεσης.

Κατονόμασε, μάλιστα, συγκεκριμένα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι ήταν επιθετικοί και αρνητικοί απέναντί της και ότι της υπέβαλαν καταιγιστικές ερωτήσεις, παρουσιάζοντάς της στο τέλος να υπογράψει μια κατάθεση την οποία δεν γνώριζε.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι όταν ζήτησε δυο φορές να πάει στο αποχωρητήριο, της έλεγαν πως θα την αφήσουν όταν πάει στα κρατητήρια. Από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, υποβλήθηκε ότι από την πρώτη στιγμή της αναφέρθηκαν τα δικαιώματά της, ότι η κατάθεση δόθηκε οικειοθελώς από μέρους της και είχε το δικαίωμα να ζητά διάλειμμα, νερό και φαγητό ανά πάσα στιγμή.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι ερωτηθείσα η 19χρονη σήμερα για το θέμα του βιασμού στα 13 της χρόνια, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ότι ανέφερε τέτοιο πράγμα στους ανακριτές (όπως είχε λεχθεί χθες) αλλά παρακολουθείται από ψυχολόγο επειδή υποφέρει από μετατραυματικό στρες γιατί σε παιδική ηλικία, για κάποιο λόγο της θανατώθηκε ένα από τα άλογά της και στο μυαλό της θεωρεί ότι ευθύνεται η ίδια.