Το ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στην Κύπρο από τη Στοκχόλμη με ένα σκορ το οποίο χρειάζεται μία τεράστια υπέρβαση για να το ανατρέψει. Το 3-0 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τζουργκάρντεν και ο στόχος για επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, με τα υφιστάμενα δεδομένα μοιάζει απομακρυσμένο να υλοποιηθεί.
Η ομάδα της Λευκωσίας οφείλει να παλέψει στη ρεβάνς για την κάθε πιθανότητά της, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη στον έλεγχο του ρυθμού σε σχέση με το ματς στη Σουηδία, να κυκλοφορήσει πιο σωστά την μπάλα και δεν αποκλείεται γι’ αυτό, πέραν την επιστροφή του Σαρφό (έλειψε πάρα πολύ ο Γκανέζος) να δούμε ακόμη και τον Βιγιαφάνιες, αφού το ΑΠΟΕΛ δεν έχει επιλογή από το να επιτεθεί από την αρχή. Θα πρέπει επίσης να αποφύγει τα λάθη που έκανε στη Σουηδία, όπως για παράδειγμα στο πρώτο γκολ διότι τέτοιες λεπτομέρειες είναι που παίζουν σημαντικότατο ρόλο σ’ αυτό το επίπεδο.
Είναι πρόβλημα για το ΑΠΟΕΛ η απουσία του Κρέσπο, που δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι στη λίστα οι Έσελινγκ-Ντβάλι. Ο Αυγουστή που θα επιστρέψει στον πάγκο θα έχει αρκετά θέματα να λύσει ενόψει της ρεβάνς…

Ανδρέας Βεντούρης