Προϋπόθεση η άμεση αντίδραση

Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Αυτός είναι ο απολογισμός της Δόξας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Είναι γεγονός ότι τέτοιο ξεκίνημα δεν το περίμενε κανείς. Η Δόξα έδειξε από την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια ότι έχει μια καλά δουλεμένη και υπολογίσιμη ομάδα.

Μάλιστα, γράψαμε ότι αποτελεί και από τα φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στη δεύτερη εξάδα, αφού και τα δείγματα γραφής από τις προηγούμενες σεζόν συνηγορούσαν προς αυτό.

Δυστυχώς για τη Δόξα η σεζόν 2019-20 δεν ξεκίνησε ιδανικά. Μετά από πέντε αγωνιστικές ψάχνει ακόμα για την πρώτη της νίκη και όσο αυτή δεν έρχεται, αυξάνεται και η πιθανότητα η ομάδα της Κατωκοπιάς να κινδυνέψει με τον υποβιβασμό.

Πλέον το μεγάλο στοίχημα για τους «πράσινους» του Λούκα Χατζηλούκα είναι να μπορέσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αν η Δόξα βρει ξανά και άμεσα τα πόδια της και καταφέρει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού (σ.σ ο υποβιβασμός κρίνεται στα play-offs με τις δύο τελευταίες να οδηγούνται στη Β’ Κατηγορία), τότε θα έχει κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.

Από εκεί και πέρα θα έχει αρκετό χρόνο μπροστά της στο β’ γύρο του πρωταθλήματος για να διεκδικήσει όσα δικαιούται ή όσα θέλει. Φτάνει πρώτα να αντιδράσει άμεσα στις επόμενες αγωνιστικές…

Τάσος Θεοδώρου