ΑΕΚ για Φάντροκ: «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ παππού»

Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια ο Φράντισεκ Φάντροκ έφυγε από την ζωή και η ΑΕΚ με μήνυμά της στα social media αναφέρθηκε στον άνθρωπο που την οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976-77.

Αναλυτικά η ανάρτηση των «κιτρινόμαυρων» γι’ αυτή την σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα έχει ως εξής: «Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια η ΑΕΚ θρηνούσε την απώλεια του μεγάλου Φράντισεκ Φάντρονκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Λευκωσία, ενώ ήταν προπονητής στον Κεραυνό Στροβόλου με μοναδικό όρο στο συμβόλαιό του να μπορεί να το λύσει, αν η ΑΕΚ τον καλούσε και πάλι πίσω!

Από τον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας δίπλα στον Ρίνους Μίχελς, ο Λουκάς Μπάρλος τον έφερε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1974 για να αναλάβει την ΑΕΚ αλλάζοντας την ιστορία της και βάζοντας τη σφραγίδα του συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αγαπημένος «παππούς» των φίλων της ΑΕΚ δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα που πέρασε στην αιωνιότητα με τη συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77. Ήταν εκείνος που στο προπονητικό του γραφείο δίπλα στη φωτογραφία του Γιόχαν Κρόιφ κρέμασε τη φωτογραφία του Μίμη Παπαϊωάννου!

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, παππού!»: