ΣΧΟΛΙΟ: Αν ζούσε ο Γλαύκος Κληρίδης…

Γράψαμε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα για τα προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού, τη χαμένη υπερηφάνεια των Κυπρίων, το μεγάλο μεταβατικό στάδιο μεταρρυθμίσεων που βιώνει η χώρα και τις ανάγκες που υπάρχουν. Κάποιοι μας είπαν «ψευτοεπαναστάτες», «δονκιχώτες», «λαϊκιστές», «πωλητές εντυπώσεων» κ.ο.κ 

Τα φώναζε και ο Τιμούρ Κετσπάγια, εκφράζοντας άλλους τόσους πολλούς που  συμφωνούν, αλλά είτε φοβούνται, είτε δεν έχουν τη δύναμη ή και το κίνητρο να μιλήσουν και να γράψουν.

Τα λέει τώρα και μια φίλη αναγνώστρια, η Ξένια Κωνσταντίνου, και επειδή σε αυτό το χώρο μάθαμε να δίνουμε βήμα λόγου και χώρο σε άτομα που έχουν ουσιαστική βοήθεια να προσφέρουν, αξίζει να ακούσουμε τον προβληματισμό για το μέλλον του Αθλητικού Κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό.

Τι γίνεται με αυτό το κέντρο; Πώς κινούνται οι διαδικασίες και τι διαβήματα έχουν γίνει; Ας μην καταντήσει και αυτό όπως τα ολυμπιακά έργα στην Αθήνα που σήμερα βρίσκονται παραμελημένα και εγκαταλελειμμένα στην τύχη του Θεού.

Είμαι βέβαιος ότι αν ζούσε ο Γλαύκος Κληρίδης δεν θα ήθελε με τίποτα να είναι το όνομά του στην επικεφαλίδα του κέντρου. Μάλλον θα προτιμούσε να μην έχει κανένα όνομα, αλλά να αποτελούσε ένα κέντρο παραγωγής, προώθησης και καλλιέργειας του αθλητισμού στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης: Αθλητικό Κέντρο “Γλαυκος Κληρίδης” Αγρός

Ανεπούλωτη πληγή το «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Ζημιές χιλιάδων ευρώ καταγράφει το «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Αναλυτικά η ανάρτησή της στα ΜΚΔ:

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Ύπαιθρος είναι ο φτωχός συγγενής. Και αυτό γιατί κάποιοι κύριοι υπεύθυνοι, οι οποίοι μπορούν και να χαρακτηριστούν και ανεύθυνοι, λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πριν από ένα χρόνο κάποιοι αποφάσισαν όπως κλείσει το Αθλητικό Κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό, γιατί είχε κριθεί ακατάλληλο. Όντως αντιμετώπιζε πολλά κατασκευαστικά προβλήματα και έπρεπε να κλείσει. Και εδώ και ένα χρόνο που είναι κλειστό, τι έχετε αποφασίσει να κάνετε με το αθλητικό κέντρο κύριοι; Απολύτως τίποτα.

Παραμένει σε κάποια “λειτουργία” χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να παιδιά να προπονηθούν. Για να καταλάβατε τι άψογος συντονισμός υπάρχει, τα μικρά παιδιά της παιδικής ομάδας του Αχιλλέα Αγρού εδώ και ένα χρόνο κάνουν προπόνηση καλαθόσφαιρας στο Δημοτικό Σχολείο Αγρού το οποίο δεν έχει καλάθια.

Άσε που η ομάδα καλαθόσφαιρας Β1 κατηγορίας του Αχιλλέα Αγρού μετακόμισε την έδρα της στην Λεμεσό. Επίσης το αθλητικό κέντρο λειτουργούσε ως κολυμβητήριο και έτσι πολλά παιδιά της περιοχής έκαναν εκεί μαθήματα κολύμπι. Τώρα αρκετά παιδιά αναγκάστηκαν να σταματήσουν και κάποια να βάζουν τους γονείς τους στη δύσκολη θέση να τα μεταφέρουν στις πόλεις για τα εν λόγω μαθήματα. Αν ήταν τα δικά σας παιδιά τα οποία γυμνάζονταν στο αθλητικό κέντρο θα το κλείνατε; Μάλλον όχι.

Τελικά είμαστε πολύ βλάκες που επιλέγουμε την Ύπαιθρο για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Κάνουμε αυτή την προσπάθεια με πολλές δυσκολίες αλλά κάποιοι φροντίζουν να μας επιβεβαιώνουν ότι έχουμε κάνει την λάθος επιλογή. Αλήθεια αν αυτό το αθλητικό κέντρο ήταν σε κάποια πόλη θα το άφηναν να κλείσει; Αν τα παιδιά αυτών των κυρίων αθλούνταν σε αυτό το κέντρο δεν θα φρόντιζαν για την επισκευή του;

Την μεγαλύτερη ευθύνη για το κλείσιμο του αθλητικού κέντρου την φέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμη αποφάσεις για τι μέλη γενέσθαι για την λειτουργία του κέντρου. Εν μέρη ευθύνη φέρουν επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού το οποίο δεν έχει λάβει τις απαραίτητες πιέσεις προς τα εμπλεκόμενα μέρη για να λάβουν αποφάσεις, καθώς επίσης και το σωματείο Αχιλλέας Αγρού το οποίο όχι μόνο δεν έχει αναλάβει δράσεις, αλλά αντί αυτού έχει μεταφέρει την έδρα της ομάδας στην Λεμεσό με περισσή ευκολία.

Αυτό το οποίο ζητάμε είναι απλά να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να φέρετε το αθλητικό κέντρο σε κατάσταση λειτουργίας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της υπαίθρου.

Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε ως σύνολο και να αναλάβουμε δράση!!!!!»

Τάσος Θεοδώρου