Κοντά σε deal Νέα Σαλαμίνα και ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς επέστρεψε και μάλιστα δυναμικά για να κάνει δικό του τον Ιωάννη Κωστή της Νέας Σαλαμίνας.
Όπως έχουμε προαναφέρει οι δύο πλευρές φαίνεται αυτή τη φορά να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την πρόταση της ελληνικής ομάδας να έχει ως εξής:
1.Ο Ολυμπιακός προσφέρει στη Νέα Σαλαμίνα ένα ποσό κοντά στις 500 χιλιάδες ευρώ.
2.Εφόσον προκύψει τελική συμφωνία άμεσα, τότε το 1/3 του ποσού θα αποπληρωθεί με τις υπογραφές, το άλλο 1/3 τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα με το τέλος της σεζόν και εφόσον ολοκληρώσει ο παίκτης τις υποχρεώσεις του με τη Νέα Σαλαμίνα.
3.Η πρόταση προνοεί και ποσοστό μεταπώλησης ύψους 15%.
4.Αν ο ποδοσφαιριστής δοθεί δανεικός είτε πωληθεί άλλη Κυπριακή ομάδα τότε πέραν από το 15% η Νέα Σαλαμίνα θα πάρει άλλες 50 χιλιάδες ευρώ.

 

Παράλληλα δημοσίευμα του ελλαδικού αθλητικού τύπου αναφέρεται στην επικείμενη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς:

«Ο Ιωάννης Κωστή ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Πειραιά είχε φτάσει μια ανάσα από την απόκτηση του πριν από ένα περίπου μήνα, όμως είχε κάνει πίσω λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων της διοίκησης της Νέας Σαλαμίνας, στην οποία ανήκει ο 19χρονος μέσος.

Ο Ολυμπιακός με νέα βελτιωμένη πρόταση επέστρεψε για το wonderkid του κυπριακού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, μέσα στην εβδομάδα θα πέσουν και οι υπογραφές. Η πλευρά του παίκτη ανέφερε πως ο ίδιος ο Κωστή “είναι ενθουσιασμένος για την προοπτική ν’ αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και ανυπομονεί για την ολοκλήρωση της συνεργασίας”.

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει καταπλήξει τους σκάουτερς με την αλματώδη εξέλιξη του τα τελευταία δύο χρόνια και έχει δεχτεί κρούσεις και προτάσεις από συλλόγους του Βελγίου και της Ολλανδίας, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές “ο Κωστή απέρριψε όλες τις προτάσεις, μπροστά στο ενδεχόμενο ν΄αγωνιστεί στον Ολυμπιακό”.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κωστή θα παραμείνει στη Νεά Σαλαμίνα με τη μορφή δανεισμού και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο 19χρονος Κωστή μπορεί ν’ αγωνιστεί σαν αμυντικός μέσος και κεντρικός αμυντικός και μετράει ήδη 24 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου, ενώ έχει αγωνιστεί ήδη τέσσερις συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Κύπρου».