Κούμας: «Να αναβαθμιστεί το Super Cup»

Ο Γιώργος Κούμας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» του ΡΙΚ1, όπου μίλησε για όλους και για όλα! Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου «στάθηκε» στο VAR αλλά και στις αλλαγές στο Super Cup.

Αναλυτικά:

Για το Super Cup: «Ο θεσμός του Σούπερ Καπ περνά την κρίση του, μας προβληματίζει. Ο κόσμος δεν τίμησε το παιχνίδι μας, προσπαθήσαμε για αλλαγή. Πρέπει να διατηρηθεί και αναβαθμιστεί. Προσφέρεται το Super Cup να διεξαχθεί τέλος Ιουλίου. Θα το συζητήσουμε αύριο στην Εκτελεστική της ΚΟΠ».

Για την διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Κύπρος: «Για εμάς η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής να μας αναθέσει την διοργάνωση είναι σημαντικό γεγονός. Πιστεύω ότι, προσφέρετε ότι θα γίνει πρόοδος για την χώρα μας αλλά και το ποδόσφαιρο μας, αλλά και στο να γίνουν βελτιώσεις στα γήπεδα μας. Στο εξωτερικό, μας έχουν εκτίμηση».

Για τα προβλήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τα γήπεδα: «Υπάρχουν προβλήματα αρκετά, επί καθημερινή βάσεις. Η προσπάθεια των συνάδελφων είναι καθημερινή για να γίνουν βελτιώσεις. Τα γήπεδα πιστεύω ότι, θα έχουμε ακόμη ένα γήπεδο κατηγορίας 4 και θα είναι το ΑΕΚ Αρένα».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής: «Ξεκινούμε το δικό μας προπονητικό κέντρο για να βοηθηθούν και τα σωματεία μας. Οι ομάδες προτιμούν το εξωτερικό για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και για να μένουν μακριά από τις οικογένειες τους, για να αποδίδουν καλύτερα».

Για τη διαιτησία:  «Τα διαιτητικά λάθη αλλοίωσαν αποτέλεσμα σε κάποια παιχνίδια. Η διαιτησία βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αυτό πιστεύουμε. Η θέση της ΚΟΠ είναι πως πρέπει να βγουν νέοι διαιτητές. Οι οδηγίες μας είναι να επιταχύνουμε το VAR. Είμαστε ήδη ένα μήνα μπροστά. Αισιοδοξώ πως θα το επισπεύσουμε. Είμαστε στην πρώτη του φάση. Τον Οκτώβριο με Νοέμβριο θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των διαιτητών. Θα είναι τα κεντρικά στον Κόρνο. Η διαιτησία μας είχε κακό ξεκίνημα, δυστυχώς. Το πρωτάθλημα μας θα διεξαχθεί ομαλά. Υπάρχει περισσότερη πίεση και θα κάνουμε το παν για να αντεπεξέλθουμε. Είναι η προσπάθεια μας σ’ ένα χρόνο από σήμερα να έρθει το VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Θέλουμε όλους τους φιλάθλους στα γήπεδα και τους οργανωμένους και τις οικογένειες. Εμείς προσπαθούμε για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Να έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Να φτιάξουμε τα γήπεδα μας και χώρους υγιεινής. Να βρεθεί η χρυσή τομή να επιστρέψουν οι οργανωμένοι και ο παλμός στα γήπεδα μας».