Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

DRONE: Ας μιλήσουμε ξανά για αθλητισμό
Drone

DRONE: Ας μιλήσουμε ξανά για αθλητισμό

Το «Drone» απογειώνεται ξανά, ταξιδεύει, εντοπίζει, εστιάζει, αναλύει και κρίνει.

Διαβάστε επίσης: DRONE: Είμαστε σοβαροί;

DRONE: Η πραγματικότητα πιο πικρή από τα συνθήματα

DRONE: Η μεταρρύθμιση προϋποθέτει… κότσια

Η διαδρομή συνεχίζεται επιστρέφοντας στα στάδια, καθώς στην τελευταία μας αρθρογραφία καταλήξαμε στα σχολεία και στα θρανία. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και το πνεύμα του.

Αναρτήσεις μετά αναρτήσεων, συγκρούσεις στο διαδίκτυο μεταξύ παραγόντων και λειτουργών του τύπου, ειρωνείες, χλευασμοί, μπινελλίκια από ποδοσφαιριστές, βρισιές από προπονητές σε διαιτητές, χειρονομίες, παρέμβαση δόκτορων και ειδικών, διαπλοκή συμφερόντων και όχι μόνο.

Για καλμάρετε λίγο φίλοι και συνάδελφοι. Δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, ούτε έχουμε να διαχωρίσουμε χωράφια και περιουσίες με τον τρόπο που το έκαναν οι παππούδες μας. Είμαστε στο 2019. Ο χώρος απαιτεί επαγγελματισμό, σοβαρότητα, μέτρο και δεοντολογία. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπου άνθρωποι χαροπαλεύουν στην εντατική ή φεύγουν από τη ζωή, με το φίλαθλο κοινό και τους δικούς τους να απαιτούν από εμάς σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Τα προβλήματα, οι κενότητες, οι διαφωνίες και οι αδικίες λύνονται και διαλευκάνονται και με δημοκρατικό και ανθρώπινο τρόπο. Χθες συμπληρώνονταν 19 χρόνια από την ημέρα που ο ελλαδίτης σπρίντερ Κώστας Κεντέρης νικούσε τον… άνεμο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Προσπαθούσαμε να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε το γεγονός ο ελλαδικός και κυπριακός τύπος της εποχής. Όπως και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα με το σκάνδαλο του 2004 με τον ίδιο και την Κατερίνα Θάνου.

Ψάχναμε και εμείς ειδικούς της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας και συνάδελφους που έζησαν πιο κοντά από εμάς τότε τα γεγονότα για να μας βοηθήσουν και να μας διαφωτίσουν. Να μας μάθουν πράγματα, να μας δείξουν το δρόμο, να μας συμβουλέψουν για αποφυγή νέων λαθών. Αλλά, που να κοιτάξουμε; Πίσω ή μπροστά;

Αντί να αξιοποιούμε τέτοιους ανθρώπους, αντί να βοηθούμε τέτοιους ανθρώπους, ειρωνευόμαστε την επιστήμη, την επιστημονική άποψη, σπάζουμε κάθε γραμμή επιστήμης και αθλητισμού, μένουμε προσκολλημένοι στο «εγώ» μας και στο τέλος διερωτόμαστε γιατί μένουν τα στάδια και τα γήπεδα άδεια.

Ας μιλήσουμε ξανά για αθλητισμό. Ας μιλήσουμε ξανά για αθλητικό πνεύμα, αθλητική επικοινωνία, αθλητική κουλτούρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Κυρίως, ας κοιτάξουμε γύρω μας. Κάποιοι μας χτυπούν καμπανάκι, μας στέλνουν το μήνυμα και μας υπενθυμίζουν…

Τάσος Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ