Iδιάκεθ: «Μακάρι να μην είχαμε προβλήματα, αλλά…» (pics)

Δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησε πριν από λίγο ενόψει του εξ αναβολής αγώνα της Παρασκευής με τον Απόλλωνα η ΑΕΚ.

Εκ μέρους των Λαρνακέων μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, και ο  Απόστολος Γιάννου.

Σημειώνεται ότι Πλάνας και Φακούντο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι αυτό. Μόισοφ, Φλοριάν και Ακοράν ακολουθούν ατομικό πρόγρμμα και επίσης δεν υπολογίζονται. Ο Χέφελ είναι επίσης εκτός και οι Τομάς, Ιωάννου και Κίβενι παραμένουν αμφίβολοι.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

ΙΜΑΝΟΛ ΙΔΙΑΚΕΘ:

«Θα προτιμούσαμε να μην έχουμε προβλήματα απουσιών, αλλά θα προχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις. Θα βοηθήσουμε τους παίκτες να επανέλθουν. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Απόλλωνα».

Για το τι πήγε λάθος στο παιγνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Συνέβησαν αρκετά πράγματα. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνίδιου, δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ που δεχθήκαμε. Από εκείνο το σημείο άλλαξαν όλα στο παιγνίδι. Πρέπει να αποτελέσει ένα μάθημα για εμάς για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια άδικη κατάσταση. Να μην ασχολούμαστε με τον Διαιτητή. Ο Τετε ξέρει ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχθηκε δύο κάρτες. Για μένα αποτελεί ένα καλό μάθημα. Είναι καλό το κακό να το έχεις στην αρχή του πρωταθλήματος για να μπορείς να το βελτιώσεις στην συνέχεια. Μέσα από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο είναι καλύτερα τα προβλήματα να φανούν στην αρχή του πρωταθλήματος

Από το ξεκίνημα της σεζόν το μοναδικό λάθος μας ήταν το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό για διάφορους λόγους. Αν σήκωνε το σημαιάκι ο επόπτης μπορεί να κερδίζαμε. Κάναμε λάθη και προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Το μόνο που ζητώ από τους οπαδούς μας είναι να είναι κοντά μας. Η δύναμη μας είναι όταν είμαστε ενωμένοι. Δείτε την Ομόνοια, την Ανόρθωση πως ξεκίνησαν.

Η ΑΕΚ είναι οικογένεια. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη από τον κόσμο. Ελάτε την Παρασκευή για να στηρίξετε την ομάδα. Προτιμώ τα προβλήματα να εμφανίζονται στην αρχή της σεζόν. Οι Φλοριαν και Ακοραν δεν ήταν έτοιμοι και προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Χωρίς την ενώτητα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Καλώ τον κόσμο να στηρίξουν τους παίκτες. Στις δύσκολες στιγμές είναι που χρειάζεσαι την υποστήριξη του κόσμους για να δείξουν ότι είμαστε διαφορετικοί. Στην πρώτη μας δύσκολη στιγμή στην σεζόν χρειαζόμαστε τον κόσμο μας».

Για το αν θα αλλάξει το πλάνο του λόγω των απουσιών:

«Αυτή την στιγμή σκέφτομαι τα πάντα. Όταν υπάρχουν προβλήματα σκέφτεσαι για τις λύσεις. Πιστεύω ότι έχω καλές επιλογές για μια καλή εντεκάδα».

Αν είναι έτοιμος ο Φιόλιτς για εντεκάδα:

«Είναι μια επιλογή, δουλεύει αρκετά καλά και είναι μια επιλογή».

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ:

«Δύσκολο ματς, θέλουμε να πάρουμε την νίκη. Κάναμε γκέλα με τον Ολυμπιακό. Η νίκη είναι μονόδρομος την Παρασκευή, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το συμβόλαιο του και αν θα ανανεώσει:

«Δεν κάναμε κάποια συζήτηση. Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να πάρει η ομάδα τους βαθμούς που πρέπει την Παρασκευή και να συνεχίσουμε. Υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε με την ομάδα για να δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι κάτι που με προβληματίζει εμένα αλλά ούτε την ομάδα αυτή την στιγμη».

Για το ότι η ΑΕΚ Σκόραρε από 6 πέναλτι:

«Δεν το βρίσκουμε σαν πρόβλημα. Για να μας κάνουν πέναλτι σημαίνει ότι είμαστε στην περιοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί το βρίσκουν παραλόγο. Δεν είναι κάτι που μας αγχώνει. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες στα προηγούμενα παιγνίδια. Θα έρθουν τα γκολ και από άλλες φάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τα λάθη μας».