Ευγένιος Κυριάκου στο Balla: «Πάμε για τον τίτλο με το Λιάσο Λουκά» (pics)

Ξεκίνησε σήμερα με τον αγώνα ανάμεσα σε Αναγέννηση και Ονήσιλο η δράση στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2019-20.

Η πρεμιέρα είναι εδώ και ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/09, 16:30) με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Άρη και ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα στο Τσίρειο Στάδιο.

Ο 27χρονος Κύπριος μέσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», Ευγένιος Κυριάκου, μίλησε για την νέα σεζόν και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Καλησπέρα Ευγένιε. Η νέα σεζόν είναι πλέον εδώ. Πόσο έτοιμος είναι ο Άρης;

«Χωρίς τραυματισμούς, η προετοιμασία ευτυχώς πήγε πολύ καλά. Με το τεχνικό επιτελείο είμαστε μια οικογένεια, κύλησαν όλα ομαλά και είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Ποιους στόχους έχετε θέσει;

«Ο στόχος του Άρη είναι σαφές. Είμαστε ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας. Μαζί με το Λιάσο Λουκά στον πάγκο ο στοχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή μας στην Α’ Κατηγορία».

Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και η σχέση σας με το Λιάσο Λουκά;

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια, παίκτες, τεχνικό επιτεείιο και διοίκηση. Έχουμε σχέση επαγγελματική στο γήπεδο. Εκτός γηπέδου έχουμε μια πολύ καλή ανθρώπινη σχέση. Ο Λιάσος είναι ένας προπονητής που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσα μας λέει στο γήπεδο όσο καλύτερα μπορούμε».

Το νέο πρωτάθλημα διεξάγεται με ένα νέο τρόπο. Πώς το σχολιάζεις;

«Ναι, είναι ένα πρωτάθλημα που τώρα ξεκινά. Για εμάς είναι πρωτόγνωρο, πρώτη φορά το ζούμε. Πάμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι όπως αυτό θα διεξαχθεί με στόχο να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ο Θεός βοηθός…».

Αδικείται ή ευνοείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής στη Β’ Κατηγορία;

«Σίγουρα το κεφάλαιο του Κύπριου ποδοσφαιριστή είναι μεγάλη υπόθεση. Στη Β’ Κατηγορία λόγω του ότι δικαιούνται πιο λίγα συμβόλαια οι ξένοι, είναι φυσιολογικό να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στα δικά μας ταλέντα. Απλά είναι πιο εύκολο για τους Κύπριους να πάρουν λεπτά συμμετοχής να κάνουν το βήμα  παραπάνω. Ως εκεί όμως. Θα έπρεπε σίγουρα να δίνονταν πιο πολλές ευκαιρίες και ιδιαίτερα στην Α’ Κατηγορία».

Tι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους και τον κόσμο του Άρη;

«Θέλω να πω στους φίλους και στον κόσμο του Άρη ότι θα κάνουμε ό,τι περνά πό το χέρι μας για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της επανόδου στα «σαλόνια». Επίσης θέλω να τους πω να έρθουν κοντά στην ομάδα γιατί φέτος από τον Άρη θα βλέπουν μια ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα το χαίρονται όλοι».

Τάσος Θεοδώρου