Ένα τέρμα του Ρούντιγκερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε (1-1) την Ρεάλ Μαδρίτης από την ήττα στο ματς με την Σαχτάρ. Νίκη 2-0 της Λειψίας επί της Σέλτικ.

Παραλίγο… κάζο για την Ρεάλ Μαδρίτης στην Πολωνία απέναντι στην Σαχτάρ. Το τέλος όμως ήταν το λυτρωτικό για την «βασίλισσα» η οποία στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρούντιγκερ, πήρε την ισοπαλία 1-1 στο παιχνίδι απέναντι στην ουκρανική ομάδα και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Σε συνδυασμό με τη νίκη της Λειψίας 2-0 εκτός έδρας επί της Σέλτικ, η Ρεάλ με τους δέκα βαθμούς που έφτασε τώρα και τους τέσσερις περισσότερους από τους Γερμανούς δεν μπορεί να χάσει το εισιτήριο καθώς μπορεί είτε η Λειψία είτε η Σαχτάρ να την προσπεράσει αλλά όχι και οι δύο καθώς, στην τελευταία αγωνιστική αναμετρώνται οι δύο τους.
Στην Πολωνία η Σαχτάρ από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν είχε στόχο να κλειστεί στην περιοχή της και να μην αναζητήσει το γκολ. Ίσα-ίσα. Οι παίκτες της αφού ξεπέρασαν τα πρώτα δύσκολα λεπτά, στα οποία η Ρεάλ άσκησε πίεση βρήκε τον τρόπο να γίνει απειλητική για την εστία των Μαδριλένων. Οι Ουκρανοί έφτιαξαν ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν φτάσουν σε ένα γκολ. Στο 24ο λεπτό ζήτησαν ένα πέναλτι με τον Τραορέ σε ανατροπή του στη μεγάλη περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν είχε την ίδια γνώμη. Η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της και πάλι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του ημιχρόνου, είχε καλές στιγμές με τους Μπενζεμά και Βαλβέρδε αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Η Σαχτάρ κατάφερε να σκοράρει μόλις στο πρώτο λεπτό του δεύτερου 45λέπτου με τον Ζουμπκοφ να βρίσκει στόχο με κεφαλιά. Η Ρεάλ Μαδρίτης αύξησε κατακόρυφα την πίεσή της αναζητώντας την ισοφάριση. Η Σαχτάρ περιορίστηκε σε ένα ξέσπασμα στο πεντάλεπτο 65-70’ που είχε καλές στιγμές για να σκοράρει με τους Τραορέ και Ζουμπκόφ.
Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρεάλ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά για να έρθει τελικά η… λύτρωση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρούντιγκερ να προλαβαίνει τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ στην έξοδό του και να σκοράρει. Μία φάση στην οποία χτύπησαν και οι δύο παίκτες πολύ άσχημα.
Στο ματς στη Σκωτία η Λειψία ήταν ανώτερη της ομάδας του Γιακουμάκη (έγινε αλλαγή στο 66ο λεπτό), Σέλτικ η οποία είχε καλές στιγμές αλλά όμως όχι και γκολ. Αντίθετα, οι Γερμανοί -αν και δυσκολεύτηκαν- τελικά βρήκαν… στόχο στο 75ο λεπτό με τον Βέρνερ -αρχικά- και στο 84ο λεπτό με τον Φόρσμπεργκ.

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (46’ Ζουμπκόβ – 90+5 Ρούντιγκερ)
Σέλτικ-Λειψία 0-2 (75’ Βέρνε, 84’ Φόρσμπεργκ)

Η Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 10 (8-2)
Λειψία 6 (6-7)
Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 (7-5)
Σέλτικ 1 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική (5η) Τρίτη, 25/10
Σέλτικ-Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00)
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)