Παναγιώτης Λοϊζίδης στο Balla: «Πάμε για τον τίτλο με τον Νίκο Παναγιώτου» (pics)

Ασυζητητί προς επάνοδό του στην Α’ Κατηγορία προχωρά στη σεζόν 2019-20 ο Ερμής.

Οι «φτεροπόδαροι» μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας και μεταγραφές που κατέστησαν ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο συνολο, είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Για τη νέα προσπάθεια και τους στόχους των Αραδιππιωτών μίλησε ο 24χρονος Κύπριος ακραίος μπακ, Παναγιώτης Λοϊζίδης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Καλημέρα Παναγιώτη. Πόσο έτοιμος είναι ο Ερμής για την πρεμιέρα;

«Φάνηκε από τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια όπου είχαμε αρκετά καλή απόδοση ότι ο Ερμής είναι δυνατός. Ενόψει της πρεμιέρας με τον Ακρίτα δηλώνουμε 100% έτοιμοι».

Tι στόχους έχετε θέσει με τον προπονητή σας;

«Πρωταθλητισμός, τελεία. Πρώτη θέση».

Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και οι σχέσεις σας με το Νίκο Παναγιώτου;

«Ταυτίζεται απόλυτα η φιλοσοφία αρκετών παικτών με αυτήν του προπονητή όπως και η δική μου. Ο Ερμής θα παίζει επιθετικό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο, σαν μια μεγάλη ομάδα. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι από την περίοδο της προετοιμασίας αρκετά καλό. Παρά το ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές είμαστε νέοι στο ρόστερ, με τον Νίκο Παναγιώτου έχουμε καταφέρει να δημιουργηθεί μια πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Αυτό αναμένεται ότι θα φανεί και στα αποτελέσματα».

To νέο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με δύο ομίλους. Πώς το σχολιάζεις;

«Προτιμώ τον τρόπο που έχει αποφασιστεί για να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα, διότι φαίνεται ότι θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός και θα είναι ένα πιο δίκαιο πρωτάθλημα».

Δίνονται ή όχι ευκαιρίες στους Κύπριους ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα στη Β’ Κατηγορία είναι καλύτερα τα πράγματα διότι δεν θα χρειαζόταν η Β’ Κατηγορία για να πάρει λεπτά συμμετοχής ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Στην Κύπρο δυστυχώς ο ξένος ή ο κοινότικός ποδοσφαιριστής στα τελευταία χρόνια έχει προτεραιότητα σε θέματα συμβολαίων και συμμετοχής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν αξίζουν να αγωνίζονται ή να διακρίνονται. Όμως αναλογικά με το ταλέντο που υπάρχει σε πολλές ομάδες κυρίως στη Β’ Κατηγορία είναι κρίμα να μην αξιοποιείται υπέρ του κυπριακού στοιχείου».

Eρμής και Ομόνοια για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρίσκονται ξανά στην ίδια κατηγορία…

«Προσωπικά έχω αγωνιστεί και στις δύο ομάδες της Αραδίππου. Γνωρίζω καλά τον κόσμο και την νοτροπία, πόσο πολύ αγαπούν τις ομάδες τους, Προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ κόντρα μεταξύ των δύο, όμως είναι μια καλή ευκαιρία αυτή τη σεζόν να ενδυναμωθεί η παρουσία τους δίπλα στις ομάδες τους και κυρίως στη δική μας τον Ερμή».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο και στους φίλους του Ερμή;

«Εξ αρχής να υπάρχει πίστη στην ομάδα, υπομονή, χωρίς υπερβολική πίεση και στήριξη στις δύσκολες στιγμές. Να είναι σίγουροι ότι ο Ερμής θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του».

Τάσος Θεοδώρου