Ονησίφορος Παχταλιάς στο Balla: «Δύσκολο να γίνουν προβλέψεις» (pics)

Έρχεται το Σαββατοκυρίακο με την πρώτη δράση για το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2019-20.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Βάσου στο Balla: «Αν επιστρέψει ο κόσμος μας, δεν θα φοβόμαστε κανένα» (pics)

Στον Ακρίτα Χλώρακας πορεύονται πλέον με νέο προπονητή και θέτουν νέους στόχους. Την ίδια ώρα o 28χρονος Κύπριος μέσος της ομάδας, Ονησίφορος Παχταλιάς, δηλώνει απόλυτα έτοιμος για τη νέα πρόκληση

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Καλησπέρα Ονησίφορε. Πως εξελίχτηκε η προετοιμασία στη Χλώρακα;

«Σε καλή επίπεδα θεωρώ. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για την πρεμιέρα, αν και είχαμε αλλαγή προπονητή. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες και είμαστε μια νέα ομάδα. Θα παλέψουμε από την αρχή μέχρι το τέλος».

Είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί αρχικά με δύο ομίλους;

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από ότι πέρσι. Όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν για να μπουν τετράδα. Ειδικά τον όμιλό μας υπάρχουν ομάδες ισάξιες και όλα τα παιχνίδια θα είναι ενδιαφέροντα για όλους».

Τι άλλαξε πλέον στα αποδυτήρια με το Μάριο Χαραλάμπους;

«Είναι αρκετά καλό το κλίμα παρά την ξαφνική αλλαγή προπονητή. Έπρεπε να προσαρμουσούμε άμεσα. Ο κ. Χαραλάμπους είναι κοντά στους παίκτες και αυτό είναι αρκετά καλό. Μπορεί να ήταν μια αλλαγή απρόσμενη, αλλά είμαστε αρκετά ώριμοι και έτοιμοι για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ως Κύπριος ποδοσφαιριστής πώς κρίνεις το θέμα με την έλλειψη κυπριακού στοιχείου στα κυπριακά πρωταθλήματα;

«Θεωρώ ότι ταλέντο και δυνατότητες από τον Κύπριο ποδοσφαιριστή υπάρχουν αρκετές. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, ειδικά στην Α’ Κατηγορία. Θα μιλήσω όμως τον Ακρίτα. Στην ομάδα μας εμείς ειδικά τα τελευταία χρόνια είχαμε αρκετούς Κύπριους που πήραν ευκαιρίες. Νομίζω ότι αρκετοί προπονητές και ανεξάρτητα από τους στόχους και τις κατηγορίες δεν εκτιμούν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή το ίδιο με τους ξένους παίκτες. Δεν ξερω αν είναι θέμα νοοτροπίας ή κατάλληλης προετοιμασίας των ακαδημιών. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».

Πώς είναι η σχέση των ποδοσφαιριστών του Ακρίτα με τη διοίκηση της ομάδας;

«Κοιτάξετε, με τη διοίκηση έχουμε όλοι οι παίκτες εξαιρετικές σχέσεις. Οι άνθρωποι έκαναν τα αδύνατα-δυνατά για να μας παρέχουν όσο πιο επαγγελματικά εφόδια στα πλαίσια που μπορούμε να τα έχουμε στη Β’ Κατηγορία».

Μπορούν να γίνουν προβλέψεις από τώρα για την άνοδο και τον υποβιβασμό;

«Νομίζω ότι είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις για άνοδο και υποβιβασμό. Φέτος το πρωτάθλημα μας θα έχει πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Ακόμη και οι πιο μικρές ομάδες της κατηγορίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Θεωρώ ότι θα κριθεί η άνοδος προς το τέλος του πρωταθλήματος, όπως και ο υποβιβασμός».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο και στους φίλους του Ακρίτα;

«Σίγουρα ο κόσμος είναι αρκετά σημαντικός ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Toν θέλουμε και φέτος μαζί μας να μας βοηθά. Μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τάσος Θεοδώρου