Κώστας Χαραλάμπους στο Balla: «Θέλουμε τον πρόεδρο, αλλά και τον κόσμο μας» (pics)

Επέστρεψε στη Β’ Κατηγορία η Αλκή, αλλά φέτος είναι αποφασισμένη για επιστροφή στα «σαλόνια».

Οι «κυανέρυθροι» της Λάρνακας έθεσαν στόχο την κατάκτηση του τίτλου και ο 24χρονος Κύπριος αμυντικός, Κώστας Χαραλάμπους, που τα έζησε όλα τα τελευταία χρόνια μιλά ενόψει της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Καλημέρα Κώστα. Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία στην Αλκή;

«Ναι τελειώνουμε αυτή την εβδομάδα. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που έχει γίνει η Αλκή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε αρκετά έτοιμοι για την πρεμιέρα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μια μεγάλη περίοδος προετοιμασίας φέτος και αυτό μας έχει ετοιμάσει σε μεγάλο βαθμό ενόψει της νέας σεζόν».

Τι στόχους έχετε θέσει;

«Νομίζω ότι όπως όλες οι ομάδες που θεωρούμαστε φαβορί έτσι και ο δικός μας στόχος είναι ξεκάθαρος. Να επανέλθουμε στην Α’ Κατηγορία και γιατί όχι να κατακτήσουμε και τον τίτλο».

Πως σχολιάζεις τη νέα μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος;

«Eίμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς από την αρχή όλες οι ομάδες θα παλέψουμε για μια θέση στην πρώτη τετράδα του ομίλου μας. Ακολούθως θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον για όσους στόχεύουν να πετύχουν κάτι περισσότερο».

Αδικείται ή ευνοείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής;

«Κοιτάξετε, στη Β’ Κατηγορία δίνονται περισσότερες ευκαιρίες, διότι η συγκρίση σε θέμα ποιότητας Α’ και Β’ Κατηγορίας είναι διαφορετική και μεγάλη. Από την πλευρά μας στη Αλκή φαίνεται ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών. Προτιμούμε να έχουμε και νέους, αλλά και έμπειρους παίκτες».

Έζησες όλη την πορεία του Άντη Λόππα τα τελευταία χρόνια. Τι γίνεται με τον πρόεδρο;

«Δεν νομίζω ότι θα φύγει οριστικά ο κ. Λόππας. Υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Αν τα βρουν μεταξύ τους τότε πιστεύουμε ότι θα είναι δίπλα μας και τον χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας. Ωστόσο πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ένας παράγοντας από μόνος του δεν μπορεί να τα φορτώνεται όλα».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους της Αλκής;

«Ο κόσμος να μείνει δίπλα μας και να μας στηρίζει και αυτή τη σεζόν. Θέλουμε να τον βλέπουμε στα παιχνίδια για να έχουμε και εμείς και ένα κίνητρο ακόμα παραπάνω για να είμαστε σοβαροί και να αποδίδουμε. Μαζί του θα πετύχουμε τους στόχους μας πιο εύκολα».

Τάσος Θεοδώρου