Χρίστος Ευθυμίου στο Balla: «Ξανά μια οικογένεια με Κώστα Λοϊζου» (pics)

Πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας 2019-20 δηλώνουν και στον Διγενή Μόρφου.

Με επικεφαλής τον Κύπριο τεχνικό, Κώστα Λοϊζου, η προσφυγική ομάδα επιδιώκει να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και ακολούθως να επιστρέψει στην Α’ Κατηγορία.

Για τη νέα προσπάθεια και τους νέους στόχους μίλησε ο 31χρονος ακραίος μπακ και αρχηγός της ομάδας, Χρίστος Ευθυμίου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Καλησπέρα Χρίστο. Πως ήταν η προετοιμασία στο Διγενή;

«Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά. Οι ποδοσφαιριστές και οι διοικούντες της ομάδας δούλεψαν σκληρά στην προετοιμασία. Έχει βγει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα από το στάδιο της προετοιμασίας και πιστεύω ότι θα ειναι 100% έτοιμη η ομάδα για τον πρώτο αγώνα με τη Ξυλοτύμπου».

Tι στόχους έχετε θέσει για τη νέα σεζόν;

«Ο στόχος της ομάδας μας είναι να καταφέρει να κρατήθεί στην Β’ Κατηγορία».

Πώς σχολιάζεις το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος;

«Θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα. Ειδικά η β’ φάση του πρωταθλήματος. Κατ’ εμένα στο β’ γκρουπ θα είναι κάθε παιχνίδι ο θάνατός σου η ζωή μου».

Με τον Κώστα Λοϊζου πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Ο Κώστας Λοϊζου είναι ένας προπονητής που έχει να επιδείξει απίστευτό έργο στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Είναι ένας προπονητής που καταφέρνει να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του για να δίνουν το 100% του εαυτού τους στο γήπεδο και με αυτό τον τρόπο κατάφερε μια καινούργια ομάδα να την κάνει ξανά ως οικογένεια.

Αδικείται ή ευνοείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής;

«Το κεφάλαιο αυτό ειδικά για την Α’ Κατηγορία είναι διαλυμένο. Δεν δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα φταίνε οι διοικούντες των ομάδων. Θεωρώ ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που τα παρατούν με την πρώτη απογοήτευση.

Στη Β’ Κατηγορία σίγουρα υπάρχει ζήτηση για το κυπριακό στοιχείο και η ομάδα μας αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κάτι το οποίο με χαροποιεί τόσο εμένα, όσο και τους ίδιους γιατί σε αυτήν την ομάδα και σε αυτή την κατηγορία φαίνεται να υπάρχει αναγνώριση προς το ταλέντο και τη δουλειά που κάνουν».

Μπορούν να γίνουν προβλέψεις από τώρα για την άνοδο και τον υποβιβασμό;

«Νομίζω είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. Υπάρχουν ομάδες που φυσιολογικά λόγω της δυναμικής τους θα πρωταγωνιστήσουν, όμως υπάρχουν και οι ομάδες που μπορούν να αποτελέουν έκπληξη. Άλλωστε έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους και στον κόσμο του Διγενή Μόρφου;

«Ο κόσμος του Διγενή Μόρφου στην περσινή σεζόν έδειξε ότι όταν θέλει είναι σταθερά δίπλα μας στο γήπεδο. Φέτος τους χρειαζόμαστε να στηρίξουν ξανά την προσπάθειά μας για παραμονή στην κατηγορία».

Tάσος Θεοδώρου