Το motive είναι υπαρκτό

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ένα ήταν το βασικότερο πρόβλημα το οποίο ταλάνιζε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης.

Να δώσουν από νωρίς και με πειστικές εμφανίσεις ουσιαστικό κίνητρο στον κόσμο της ομάδας για να ξαναπιστέψει στην ομάδα, αλλά κυρίως σε πρόσωπα και καταστάσεις. Ήδη φτάσαμε σχεδόν στο μήνα Οκτώβρη. Και ναι, το πρώτο motive έχει δοθεί.

Τι εννοούμε; Η Ανόρθωση μπορεί στο ρόστερ της να έχει κατά 95% καινούργια πρόσωπα, αλλά αυτοί που της ηγούνται μόνο νέοι δεν είναι και ήταν λογικό να υπήρχαν και να υπάρχουν είτε ερωτηματικά, είτε προκαταλήψεις και ενδοιασμοί. Χρίστος Πουλλαίδης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, Τιμούρ Κετσπάγια κτλ, στήριξαν την επιστροφή τους στα πόστα τους στο επιχείρημα της εμπειρίας και του πρότερου βίου στα της Ανόρθωσης.

Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να πείσουν και να δώσουν απαντήσεις. Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος σαφώς και δεν μπορούν καταγράφονται ασφαλή και μεγάλα συμπεράσματα. Η Ανόρθωση όμως είναι από τον περασμένο Μάιο που έχει χτιστεί και ήδη έχουν περάσει πέντε μήνες.

Το πρώτο δείγμα κρίνεται ως θετικό. Αν λάβουμε υπ’ όψην ότι δεν έχει παίξει ακόμα στη φυσική της έδρα ούτε για δοκιμαστικά, δεν έχει ακολουθήσει ένα σταθερό πρόγραμμα και έχει αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες, τότε ναι τα δύο πρώτα παιχνίδια με ΑΕΛ και ΕΝΠ μαζί με τα τελευταία φιλικά παιχνίδια κρίνονται με θετικό πρόσημο.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την Ανόρθωση και γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και κυρίως το πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί μια ομάδα εξ αρχής με πρωταγωνιστικούς στόχους σε ένα καλοκαίρι μπορούν να κρίνουν και πιο δίκαια.

Τέλος, θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε γράψει ξανά σε κάποιο πρόσφατο μας ρεπορτάζ. Ότι δηλαδή η Ανόρθωση ακόμα και αν δεν έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει μέχρι το Μάιο, αν έχει αποκτήσει σταθερότητα και έχει καταγράψει τουλάχιστον ένα αήττητο σερί 7-8 αγώνων, για μας θα έχει ήδη πετύχει για τη σεζόν 2019-20.

Για την ώρα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση…

Τάσος Θεοδώρου