Ο Σκαπούλλης για τις αμφισβητούμενες φάσεις

Ο πρώην διεθνής παρατηρητής διαιτησίας Χρίστος Σκαπούλλης στην εκπομπή Γκολ και Θέαμα του ΡΙΚ και τον Ανδρέα Πογιατζιή, αναφέρθηκε στις διαιτησίες των αγώνων της 3ης αγωνιστικής αλλά και τις αλλαγές στους ορισμούς των διαιτητών μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Δημητρίου.

Για τις αλλαγές στους ορισμούς: «Είχαμε αλλαγές στους ορισμούς. Ήταν τραυματισμοί ή υπήρξαν απειλές;», αναρωτήθηκε ο συνάδελφος με τον κ. Σκαπούλλης να αναφέρει:

«Μεγάλο ολίσθημα να ορίζεις τους διαιτητές και τις επόμενες μέρες να τους αλλάζεις. Στέλνεις το μήνυμα ότι υπάρχουν παρεμβάσεις».

ΑΕΚ-ΟΜΟΝΟΙΑ

8′: Καθαρό το πέναλτι του Λούφτνερ στον Τρισκόφσκι. Θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα ο παίκτης της Ομόνοιας και επικίνδυνο παιχνίδι.

20′: Το χέρι του Γκονθάλεθ ήταν σε φυσική θέση και σωστά δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας.

28′: Γκολ του Λούφτνερ. Ο διαιτητής ήταν σε καθαρή θέση. Δεν είδα παράβαση, δεν υπήρξε παράβαση. Έδωσε φάουλ, αλλά δεν υπήρξε παράβαση για να ακυρωθεί τέτοιο όμορφο γκολ. Αυτά τα τέρματα δεν ακυρώνονται.

38′: Πέναλτι της ΑΕΚ μετά από ανατροπή του Κούσουλο στον Κάσες. Σωστή υπόδειξη, δεν υπήρχε κίτρινη κάρτα γιατί ο παίκτης της Ομόνοιας προστάτευε τη μπάλα.

42′: Κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Χριστοφή.

52′: Ο Τέτε είχε κίτρινη κάρτα. Και κάποιος που έχει κίτρινη δεν κάνει τέτοιες επικίνδυνες προσπάθειες. Έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον Τέτε για σκληρό φάουλ στον Γκόμεθ. Αν την έδινε, ο διαιτητής θα καλυπτόταν πλήρως. Πρέπει να μάθουν οι παίκτες να είναι προσεκτικοί όταν είναι χρεωμένοι με κίτρινες κάρτες.

90’+5′: Ο παίκτης της ΑΕΚ κάνει τάκλιν με τα δύο παίκτες, με ταχύτητα πάει και ανατρέπει τον Μίκου. Καθαρή περίπτωση πέναλτι. Έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα γιατί προσπάθησε να παίξει την μπάλα.

90’+6′: Απρόσεκτο και επικίνδυνο παίξιμο του Κούσουλου. Τον κλώτσησε από πίσω, καθαρή παράβαση και πέναλτι για την ΑΕΚ.

Δικαιολογημένα ο διαιτητής κράτησε περισσότερο χρόνο καθυστερήσεων καθώς υπήρχε διακοπή λόγω τραυματισμού.

ΑΠΟΕΛΑΕΛ

Σύμφωνα με τον Χρίστο Σκαπούλλη o διαιτητής της αναμέτρησης Λούκας Σωτηρίου θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 76′ σε ανατροπή του Χουράδο από τον Σόουζα.

Ο κ. Σκαπούλλης τόνισε επίσης ότι κακώς επιτράπηκε στον Μπέλετς να αγωνιστεί με διαφορετικό χρώμα εσωτερικής φανέλας, καθώς σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με τη φανέλα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΠΑΦΟΣ

8′: Ο παίκτης του Απόλλωνα έφυγε από κανονική θέση, λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ των κυανόλευκων.

35′: Κάνει φάουλ ο παίκτης του Απόλλωνα (Χ. Κυριάκου). Ο διαιτητής δίνει ανάποδο φάουλ. Έπρεπε ο παίκτες που έκανε το φάουλ να δεχθεί κίτρινη κάρτα.

38′: Φάουλ έξω από την περιοχή για την Πάφο. Χωρίς το φάουλ θα έμπαινε την περιοχή του Απόλλωνα. Έπρεπε να σφυριχτεί το φάουλ έξω από την περιοχή και κόκκινη κάρτα στον Σάλαϊ για στέρηση επίτευξης γκολ του Πάντσεον.

61′: Κακός μέτρησε το δεύτερο γκολ της Πάφου, καθώς έστω και άθελα του η μπάλα χτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή που σκόραρε.

79′: Ο παίκτης της Πάφου έβαλε το χέρι του στο έδαφος να στηριχτεί, δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι στη προσπάθεια του Λαφράνς να αμυνθεί.

ΕΝΠ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

45′: Έγινε φράγμα του Μαϊσουράτζε στον Ράγιος και σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης.

61′ Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ράγιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο διαιτητής αντί να ενεργήσει προληπτικά, είδε τον παίκτη της Ανόρθωσης στο τοίχος, δεν τον ενημέρωσε να πάει ένα μέτρο μακριά, κάτι που του προνοούν οι νέοι κανονισμοί.

69′: Έστω και άθελα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μανθάτη και έτσι το γκολ το Καλτσά έπρεπε να ακυρωθεί καθώς με βάση τον νέο κανονισμό εάν ποδοσφαιριστής σκοράρει ή δημιουργεί γκολ, τιμωρείται.

81′: Ορθά έδωσε το πέναλτι της Ανόρθωσης στην ανατροπή του Σαντίκ από τον Κλέιμαν, και ορθά δεν έδωσε κάρτα στον τερματοφύλακα της ΕΝΠ.

84′: Από την στιγμή που ο Κλέιμαν δέχθηκε κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο εντός περιοχής σε παίκτης της Ανόρθωσης, θα έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της «Κυρίας».