ΕΑΚ: Στις 7 Οκτωβρίου το deadline για τα βραβεία AIPS

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ενημερώνει για την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων σχετικά με το νέο θεσμό δημοσιογραφικών βραβείων της AIPS.

Η επίσημη ενημέρωση:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ AIPS

Στις 7 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων όσον αφορά στα βραβεία AIPS Awards, το σημαντικότερο διεθνές βραβείο των αθλητικών ΜΜΕ.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο, αποστέλλοντας εκείνο το υλικό που θα συνάδει σε μία εκ των πέντε κατηγοριών για τις οποίες γίνεται αναφορά στη συνέχεια, διεκδικώντας για την 1η θέση 8.000 δολάρια, για τη 2η 3.000 δολάρια και την 3η 2.000 δολάρια.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Υποβολή Υποψηφιότητας: www.aipsawards.com
info: [email protected], 99517697 (Ανδρέας Μαύρος)

Η ΕΑΚ ενθαρρύνει τα μέλη της να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Ε Σ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Α) Μια εικόνα που απεικονίζει μια στιγμή αριστείας ή αθλητικής ικανότητας από ένα συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Β) Ένα χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον τριών, αλλά όχι περισσότερες από πέντε αθλητικές φωτογραφίες. Μπορεί να προέρχονται από το ίδιο αθλητισμό ή από το ίδιο γεγονός ή μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές εκδηλώσεις και διαφορετικά αθλήματα.

ΚΕΙΜΕΝΟ
Α) Ένα κομμάτι που προσφέρει εκτιμημένη και καταρτισμένη γνώση. Τα κομμάτια γνώμης, τα ιστολόγια, οι έρευνες και τα άρθρα σύνταξης ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία.
Β) Μια ιστορία που δείχνει την καινοτομία, τη σκέψη, την έρευνα και είναι καλά γραμμένη με πάθος και φαντασία, που καταγράφει καλύτερα το συναίσθημα μιας περιπέτειας μέσα και γύρω από τον αθλητικό κόσμο: ρεπορτάζ, χαρακτηριστικά, χρονικά και συνεντεύξεις μπορούν να χωρέσουν σε αυτή την κατηγορία.

ΗΧΗΤΙΚΟ
Μια υποβολή που είναι είτε ραδιοφωνική αναφορά, podcast, κομμάτι σχολιασμού ή άλλη ηχητική υποβολή που δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά παρουσιάζει επίσης κάποια τεχνική καινοτομία και ποιοτική έρευνα.

ΒΙΝΤΕΟ
Α) Ένα βίντεο που απεικονίζει μια συναρπαστική, σε βάθος εικόνα ενός αθλητή ή μια εξέχουσα και σχετική αθλητική φιγούρα.

Β) Ένα βίντεο που αναδεικνύει συναρπαστική και αποκαλυπτική ιστορία για οποιαδήποτε πτυχή του αθλητικού κόσμου, παρουσιάζοντας ποιοτική έρευνα και συντακτική συμβολή σε συνδυασμό με την ποιοτική κινηματογραφική παραγωγή (ντοκουμέντο).

Γ) Ένα βίντεο μήκους όχι μεγαλύτερο από 10 λεπτά σε οποιοδήποτε αθλητικό θέμα με έντονη αφήγηση, καινοτόμο μαγνητοσκόπηση και δημοσιογραφική συνάφεια.

ΝΕΑΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ)
Η νεοσύστατη κατηγορία Young Reporter απευθύνεται σε επαγγελματίες ηλικίας κάτω των 30 ετών (γεννήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 1990 ή πιο μετά). Η AIPS έχει επενδύσει στο μέλλον της αθλητικής δημοσιογραφίας, δημιουργώντας τα προγράμματα AIPS Young Reporters, τα οποία θέτουν υψηλό επίπεδο αναφοράς για τα γεγονότα της UEFA, της FIFA, της FINA και της IAAF από το 2011. Το βραβείο στις νεώτερες γενιές είναι ένα ακόμη βήμα την ίδια κατεύθυνση και υπογραμμίζει τις προσπάθειες της AIPS για να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον σε αυτό το επάγγελμα. Κάθε ένας από τους νικητές θα λάβει υποτροφία σε σημαντικό διεθνές αθλητικό γεγονός».