Θα μπορούσε άνετα να…

Η Ομόνοια βρέθηκε μία «ανάσα» μακριά από το απόλυτο στο πρωτάθλημα (3×3), περνώντας μάλιστα από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, την «ΑΕΚ Αρένα». 

Οι «πράσινοι» απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, απέναντι σε ένα καλό σύνολο με συνοχή και θέληση για πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή περίοδο. Οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ, έδειξαν πως μπορούν να βρίσκονται με «κλειστά» μάτια, παρόλο που είμαστε στην αρχή των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα. Ο Φράνσις Ουζόχο μπορεί να δέχτηκε δύο τέρματα, αλλά ήταν θετικός, αφού νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι.

Η άμυνα υστέρησε λίγο, με τον Λέζιακς να ξεχωρίζει, ενώ η μεσαία γραμμή με πρωταγωνιστές τους Γκόμεθ, Χριστοφή κέντησε προβληματίζοντας ιδιαίτερα τους Λαρνακείς που αιφνιδιάστηκαν αρκετές φόρες μέσα στην εξέλιξη του αγώνα. Στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του έμπειρου μέσου στο σκοράρισμα, ενώ και η εμφάνιση του Έζρα αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια της χρονιάς.

Τέλος, ο Ματ Ντάρμπισαΐρ δεν ήταν σε καλή μέρα, δίκαια αντικαταστάθηκε από τον Μίκου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το τρίποντο μέσα στη Λάρνακα. Η Ομόνοια μπορεί να «τσέπωσε» έναν βαθμό μέσα στην ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένη από τη συγκομιδή, διότι θα μπορούσε άνετα να πάρει το τρίποντο, αν δε μιλούσε την τελευταία στιγμή ο Τρισκόφσκι από τα έντεκα «βήματα».

Πλέον, το «τριφύλλι» κοιτά να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για άλλο ένα ντέρμπι που έρχεται, αυτή τη φορά μέσα στο ΓΣΠ κόντρα στον Απόλλωνα που δείχνει απόλυτα ανανεωμένος.

Κυριάκος Αποστόλου