Σε… τρία κομμάτια

Γεμάτο είναι το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης αυτή την εβδομάδα.

Από τη μια, είναι το αγωνιστικό κομμάτι όπου η «Κυρία» προετοιμάζεται για την επιστροφή της στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τον αγώνα της Κυριακής (15/09, 19:00) με την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά τη λευκή ισοπαλία με την ΑΕΛ στην πρεμιέρα, την αναβολή του αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, οι «κυανόλευκοι» στοχεύουν στο πρώτο τους τρίποντο στη φετινή σεζόν.

Απέναντι στην ομάδα του Παραλιμνίου η Ανόρθωση είναι μεν το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο θα πρέπει να το επιβεβαιώσει και εντός του αγωνιστικού χώρου. Είναι ήδη καλά γνωστό ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, καθώς όλες οι ομάδες και ανεξαρτήτως στόχων έχουν ενισχυθεί σημαντικά και ποιοτικά.

Από την άλλη, είναι το κομμάτι με τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας και του συλλόγου με την πλευρά του Ανδρέα Παντελή. Ήδη έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία σχετικά με αδικαιολόγητα ποσά που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης του θητείας, ενώ ο σύλλογος πλέον ζητά και ένα ποσό της τάξης των 340.000 ευρώ για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που αφορά στην πρώτη του θητεία.

Μέχρι να βρεθεί διακανονισμός σε όλα αυτά και να βρει η Ανόρθωση την ηρεμία της αναμένεται ότι θα περάσει αρκετός χρόνος. Οι τύχες των υποθέσεων αυτών είναι πλέον στα χέρια των δικαστηρίων και των αρμόδιων αρχών. Μια μεγάλη όμως αγωνιστική επιτυχία στο τέλος της σεζόν θα βοηθούσε όλο το οικοδόμημα της ομάδας να αναπνεύσει και να προχωρήσει με καλύτερο ηθικό στη συνέχεια.

Τέλος, το τρίτο κομμάτι αφορά στο θέμα που προέκυψε με τις αναβολές των αγώνων πρωταθλήματος. Ήδη η Ανόρθωση έχει βιώσει την αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα και χθες της ανακοινώθηκε από μέρους της ΚΟΠ ότι αναβάλλεται και ο αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ.

Η διοίκηση της «Κυρίας» αντέδρασε μετά από κάποιες ώρες με ανακοίνωσή της προς την απόφαση αυτή, ωστόσο αναμένεται ότι θα πάρει επιπλέον μέτρα για να πείσει περί της επιβάρυνσης του προγράμματος της.

Τάσος Θεοδώρου