Σε ρυθμούς χελώνας οι δοκιμές του μοντέλου των 5.000 ίππων (vid)

Καθόλου πειστικό δεν είναι το βίντεο των «δοκιμών» που έδωσε στη δημοσιότητα η Devel για το Sixteen, αν και υποστηρίζει, ότι πρόκειται για ένα μοντέλο 5.000 ίππων!

Το 2013 ακούσαμε για πρώτη φορά για το Devel Sixteen. Το μοντέλο αυτό είχε στόχο να γίνει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, με ισχύ 5.000 ίππων και για πολλά χρόνια, είχε εξαφανιστεί. Το 2017 όμως, επανεμφανίστηκε σε «μορφή παραγωγής» όπως υποστήριξαν στην Devel. Ακόμη, πάντως, δεν έχει πλησιάσει καν στην αγορά. Το Sixteen έχει αμφισβητηθεί από πολλούς και σχετικά με την πραγματική ισχύ του, αλλά και για το πότε (και αν…) το δούμε στους δρόμους. Σήμερα υποτίθεται, ότι το δοκιμάζουν και το τελειοποιούν, ώστε να περάσει σύντομα σε φάση περιορισμένης παραγωγής.

Το βίντεο των δοκιμαστικών του όμως είναι το λιγότερο απογοητευτικό. Η ταχύτητα που φτάνει είναι με το ζόρι στα 60 με 70 χλμ./ώρα και όσοι το παρακολούθησαν έκαναν αρνητικά σχόλια. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ! Το μηχανικό σύνολο που (υποτίθεται πως) χρησιμοποιεί, είναι ένα μοτέρ V16 των 12.3 λίτρων με 5.000 ίππους και 5.100 Nm ροπής. Σίγουρα, ένα τέτοιο μοτέρ μπορεί να φτάσει σε τέτοια εξωπραγματικά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο θα πρέπει να το επιβεβαιώσει και στην πράξη. Κάτι, που σίγουρα δεν συμβαίνει μέχρι τώρα, αν κρίνουμε τουλάχιστον και από το video.