Θύρα 9: «Στεκόμαστε απέναντι στην αποχαυνωμένη κοινωνική πλειοψηφία»
Α' Κατηγορία

Θύρα 9: «Στεκόμαστε απέναντι στην αποχαυνωμένη κοινωνική πλειοψηφία»

Για τις κοινωνικές εξελίξεις τοποθετείται η Θύρα 9.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται:

«Η αποσύνθεση και η υποκρισία μεγάλης μερίδας της κυπριακής κοινωνίας δεν έχει τελειωμό.

Όταν γίνονται θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που προκαλούνται από τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και της απουσίας του κατάλληλου εξοπλισμού σαν αποτέλεσμα της απροθυμίας του εργοδότη να επενδύσει στην προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων, οργανωμένοι φορείς και η κοινωνική πλειοψηφία σιωπά και σφυρίζει αδιάφορα.

Όταν λόγω της φτώχειας αναγκάζονται μικρά παιδιά να δουλεύουν για να βοηθήσουν την οικογένεια τους και στο τέλος από την πίεση και από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης απελπίζονται και αυτοκτονούν, επικρατεί ξανά σιωπή και αδιαφορία στην κυπριακή κοινωνία.

Όταν μια μουσουλμάνα μαθήτρια φοράει την μαντήλα της λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων της και πηγαίνει στο σχολείο τα συντηρητικά αντανακλαστικά αυτής της κοινωνίας ξεσπούν, αγανακτούν και σχίζουν τα ιμάτια τους απαιτώντας να βγάλει την μαντήλα και να σεβαστεί τους κανόνες.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την αποχαυνωμένη κοινωνική πλειοψηφία η οποία είναι εγκλωβισμένη σε στερεότυπα και μικροαστικές αντιλήψεις, που δείχνει να έχει αποδεχτεί τις αλυσίδες της και έχει αγαπήσει τους δυνάστες της».

Related posts