Ομάρ: Το απίστευτο οικογενειακό ρεκόρ στην Εθνική Νορβηγίας και το story του!
Ελλάδα

Ομάρ: Το απίστευτο οικογενειακό ρεκόρ στην Εθνική Νορβηγίας και το story του!

Ομάρ: Το απίστευτο οικογενειακό ρεκόρ στην Εθνική Νορβηγίας και το story του!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

 

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μαζί με τα δύο ξαδέρφια του ανήκουν σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών με καταγωγή από το Μαρόκο που έχουν παίξει στην Εθνική Νορβηγίας. Πως η αυταπάρνηση και η πίστη του άσου των Πειραιωτών τον οδήγησε στην καριέρα του.

 

Πίσω στο 2017 η Equipe είχε κάνει ξεχωριστό θέμα για τους παίκτες με καταβολές πό το Μαρόκο που φόρεσαν την φανέλα της Νορβηγίας. Σε αυτήν την πεντάδα ήταν ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο ξαδερφός του, Μοχάμεντ Αμπντελάουε. Το θέμα είναι πως ο Ελαμπντελαουί ανήκει σε μία οικογένεια που είχε τρία ξαδέρφια με μαροκινή καταγωγή που αγωνίστηκαν ή παίζουν ακόμα στην Εθνική των Νορβηγών. Είναι ο ίδιος φυσικά, ο ξάδερφός του, Μοχάμεντ και ο αδερφός του Μοχάμεντ, Μουστάφα. Πρόκειται για μία επίδοση που δύσκολα συναντά κανείς.
Σε αυτό το κλαμπ ανήκει και ο άλλοτε ερυθρόλευκος Ταρίκ Ελιονούσι. Μαζί με τον ξάδερφό του Μοχάμεντ έχουν φορέσει το εθνόσημο της Νορβηγίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ. Με αφορμή τα επικείμενα ματς της Νορβηγίας το Vg.no θυμήθηκε ορισμένες παλιές στιγμές του Ομάρ, νυν αρχηγού της Εθνικής Νορβηγίας αλλά και του Ολυμπιακού. Την αυταπάρνησή του και την πίστη του στις δυνάμεις του μαζί με τις δυσκολίες που έχει βιώσει. Ο Ομάρ λοιπόν ήταν ο πιο μικρός και σε ηλικία αλλά και σε σωματοδομή παίκτης της U15 της Νορβηγίας με τότε προπονητή τον Νιλς Γιόχαν Σεμπ. Ήταν όμως γρήγορος, με ταλέντο και αποφασισμένος να πετύχει. Υπήρχαν στιγμές που τον… κυνηγούσαν να αφήσει το γήπεδο καθώς αφιέρωνε ώρες ολόκληρες εκεί για να προπονείται.
Τέτοια θέληση και πίστη είχε. Στην Ακαδημία της Σίτι πήγε ως 16χρονος το 2008. Ύστερα από 2,5 χρόνια και 11 μέρες μετά τα 19α γενέθλιά του καθόταν στον πάγκο στο ματς στο Τορίνο με την Γιουβέντους στο Europa. Η ευκαιρία της Σίτι δεν ήρθε ποτέ και έτσι περιπλανήθηκε αρκετά μέχρι να έρθει η ευκαιρία του Ολυμπιακού. Εκεί ανέβασε πολύ τις μετοχές του και παρά τους τραυματισμούς που είχε (σ.σ. ένας πολύ σοβαρός μάλιστα που τον είχε βάλει στο χειρουργείο) δεν πτοήθηκε. Ο Ομάρ σήμερα είναι αρχηγός και της Εθνικής της Νορβηγίας και του Ολυμπιακού, κάνοντας πράξη το πιο μεγάλο του όνειρο. Έκανε αυτό που του έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Μπορεί να βίωσε μοναξιά, πίκρα, στεναχώριες, κλάματα, τραυματισμούς και πολλά ακόμα, όμως σήμερα το ποδόσφαιρο τον επιβραβεύει και δικαίως διότι παραμένει ένα πολύ ποιοτικό μπακ.

 

Related posts