Κωστένογλου: «Επιτακτική ανάγκη η νίκη στην Τρίπολη»

 

Ο Νίκος Κωστένογλου επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ να νικήσει τον Αστέρα, τονίζοντας πως η ψυχολογία άλλαξε μετά την εμφάνιση απέναντι στην Τράμπζονσπορ.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κωστένογλου στη Nova ενόψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης:

Για τον αγώνα με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία: «Ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Θα μείνει στις μνήμες. Αγγίξαμε το θαύμα αλλά δεν το πραγματοποιήσαμε. Αλλά οι αναμνήσεις από αυτό το ταξίδι ήταν ευχάριστες, άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και πιστοποιήθηκε ότι υπάρχει ποιότητα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα όμως που ίσως αποτελούν τροχοπέδη», υπογράμμισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σε μια ομάδα υπάρχουν δύο άξονες. Ο ένας έχει να κάνει με την ψυχή και το σώμα. Η ψυχή δίνει εντολή στο σώμα. Έγινα αποδεκτός από τα παιδιά και είχαμε καλή συνεργασία. Έδωσα ορισμένες κατευθύνσεις και έκανα πράγματα περισσότερα. Η λειτουργία της ομάδας ήταν καλή, λύσαμε κάποια θέματα. Η ομάδα είχε άριστη λειτουργία ειδικά στο πρώτο μέρος. Για να πετύχεις αυτό έδειξαν πνευματικές ικανότητες και αρετές που άλλαξαν την εικόνα. Είναι η προσήλωση, το πάθος η υπευθυνότητα. Και βελτιώθηκε η αυτοπεποίθηση τους. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα. Οι παίκτες αξίζουν τα συγχαρητήρια».

Για το ότι ανέλαβε αυτή τη χρονική περίοδο: «Γνωρίζω την ομάδα, είμαι εντός της αγκαλιάς της ομάδας και ήμουν έτοιμος».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιξε με τριάδα στην άμυνα στην Τουρκία: «Πήρα την απόφαση για τρεις αμυντικούς γιατί αυτή η ομάδα με αυτό το σύστημα είχε κάνει επιτυχίες στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το κλειδί για να τολμήσω να πάρω αυτήν την απόφαση. Προσπαθήσαμε αυτό το σύστημα να το προσαρμόσουμε στον αντίπαλο και τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή η απόφαση μας».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς στην Τρίπολη. Στο συγκεκριμένο ματς είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη. Στην Τρίπολη θα πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής».