Πλησιάζει το… ξεκαθάρισμα

Η αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα, έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να πάρουν μερικές ανάσες ξεκούρασης το Σαββατοκύριακο, παίρνοντας διήμερο ρεπό από τον προπονητή τους. Από αύριο Δευτέρα, στρώνονται ξανά στη δουλειά, αρχίζοντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παρακολούθησε την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στην αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τα δυνατά της σημεία, αλλά και τις αδυναμίες της. Αναμφίβολα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα του να αποχωρήσει από την Πάφο με το… διπλό και να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του τραυματία Φλοριάν. Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή δεν είναι με το μέρος του για να προλάβει, ωστόσο θα φανεί μέσα στις επόμενες προπονήσεις εάν θα μπορέσει να ανεβάσει ρυθμούς και να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην αποστολή. Κάποιοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν τις προηγούμενες μέρες μικροπροβλήματα τραυματισμών, ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία.

Στα θέματα προγραμματισμού, όλα ξεκαθαρίζουν την ερχόμενη βδομάδα. Ο Πλάνας είναι ήδη στην Κύπρο, πιάνει αύριο δουλειά και μένει να φανεί ποιανού θα πάρει τη θέση στο υφιστάμενο ρόστερ. Η απόφαση του Μουρίγιο για το ποιος θα αποχωρήσει, θα γνωστοποιηθεί στις προσεχείς μέρες…

Παράλληλα, ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής συνεχίζει τις προσπάθειες για ακόμη μία μεταγραφή, με ποδοσφαιριστή κάτω των 22 ετών προκειμένου να μην χρειαστεί να αποχωρήσει κι άλλος παίκτης από το έμψυχο δυναμικό. Στόχος του είναι η απόκτηση ενός πολυθεσίτη, αλλά αν η προσπάθεια του θα αποφέρει καρπούς θα φανεί λίαν συντόμως…

Ανδρέας Βεντούρης