Μιχαηλίδης: «Από το Πεντάκωμο, στον Κόρνο»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την εκμίσθωση τεμαχίου γης στον Κόρνο για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων, αναφέρεται στο παρελθόν όταν επί δικής του θητείας στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, παραχωρήθηκε χαλίτικη γη στο Πεντάκωμο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στα ΜΚΔ:

«Το 1991 είχα τη μεγάλη χαρά και τιμή να διοριστώ από την ΚΟΠ στη σημαντική θέση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Εθνικής Ανδρών! Έμεινα εκεί για 5.5 χρόνια, όταν υπέβαλα παραίτηση μετά το περιβόητο εκείνο παιγνίδι με την Εθνική Βουλγαρίας 1-3 στο Τσίρειο Στάδιο…

Με οδηγία του τότε προέδρου ΚΟΠ Μάριου Λευκαρίτη, το 1992 ψάξαμε και ανακαλύψαμε χαλίτικη γη στο Πεντάκωμο για το εθνικό κέντρο της Ομοσπονδίας. Πήγαμε μάλιστα με τον τότε έφορο Εθνικών Ανδρών Λοΐζο Τύμβιο, στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και ζητήσαμε το κομμάτι γης. Ο υπουργός το παραχώρησε τότε στην ΚΟΠ, αλλά το χάσαμε μερικά χρόνια αργότερα, αφού όχι μόνο δεν το αξιοποίησε η Ομοσπονδία αλλά ούτε καν το περιφράξαμε τυπικά… Έκτοτε φυσικά δεν έγινε τίποτα για εθνικό κέντρο ΚΟΠ.

Ο Θεός με αξίωσε και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό, να ηγούμαι του ΔΣ σαν πρόεδρος ΚΟΑ τώρα, 27 ολόκληρα χρόνια μετά, και να υπογράφω τη μίσθωση γης για τη δημιουργία εθνικού κέντρου της Ομοσπονδίας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Βρεθήκαμε προχθές με τον πρόεδρο ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και υπογράψαμε τα σχετικά έγγραφα, για να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ‘Hat Trick’ της UEFA.

Συγχαρητήρια σε όλους κι εύχομαι το πολυπόθητο έργο να προχωρήσει, να τελειώσει και σύντομα να φιλοξενήσει όλες τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας μας».