Γιαλούσα 1974: Στις 5 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση στη Λάρνακα (pics)

Μετά τη Λευκωσία, σειρά παίρνει και η επαρχία Λάρνακας για το βιβλίο του κ. Παναγιώτη Φελλούκα.

Διαβάστε επίσης: Γιαλούσα 1974: 14 Αυγούστου, Αττίλας ΙΙ… μια συμβολική συζήτηση

Δήμαρχος Στροβόλου: «Χίλια μπράβο στον ευπατρίδη κ. Φελλούκα»

Γιαλούσα 1974: Έντονη η συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Φελλούκα (pics)

Γιαλούσα 1974: Έτοιμο το βιβλίο του Παναγιώτη Φελλούκα (vid)

Γιαλούσα 1974: Οι μνήμες των μεγάλων, γνώση για τους νέους (pic)

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΚ και νυν στέλεχος του Γραφείου Τύπου της ΚΟΠ ενημερώνει για τη νέα εκδήλωση.

Η επίσημη ενημέρωση:

«ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974:

Οι μνήμες των μεγάλων, γνώση για τους νέους —Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Πάνο Χατζηνικολάου ,γιο του ήρωα Δικαστή Χρίστου Χατζηνικολάου που συνελήφθη και εκτελέστηκε από του Τούρκους μαζί με άλλους 8 Γιαλουσίτες στις 19 Αυγούστου 1974.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Φελλούκα ,<< ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974,με τα μάτια ενός παιδιού. Εγκλωβισμένος τίτλος τιμής>>,στη Λάρνακα.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 8.00 μ μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Iερού Nαού Tριών Iεραρχών στα Λειβάδια μετά τον εσπερινό του Αργαγγέλου Μιχαήλ και γίνεται σε συνεργασία του Kοινοτικού Συμβουλίου Γιαλούσας και του συνδέσμου Γιαλουσιτών.

Το βιβλίο καταγράφει την κατάληψη της Γιαλούσας από τους Τούρκους το 1974,τις συνθήκες επιβίωσης των εγκλωβισμένων, τη σύλληψη και τον συμπληρωμένο κατάλογο των αιχμαλώτων ,την εκτέλεση άοπλων Γιαλουσιτών, τα βασανιστήρια συλληφθέντων και την εκδίωξη των κατοίκων της Γιαλούσας και των άλλων χωριών της Καρπασίας.

Το προλογίζουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και ο κοινοτάρχης Γιαλούσας Πανίκος Χατζηπαντελής.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Πάνο Χατζηνικολάου ,γιο του ήρωα Δικαστή Χρίστου Χατζηνικολάου που συνελήφθη και εκτελέστηκε από του Τούρκους μαζί με άλλους 8 Γιαλουσίτες στις 19 Αυγούστου 1974,όταν ο Πάνος ήταν 6 χρόνων και παρέμεινε εγκλωβισμένος στην Γιαλούσα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια του.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Φελλούκας το κοινοτικό συμβούλιο Γιαλούσας και ο σύνδεσμος Γιαλουσιτών σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την παρουσίαση του βιβλίου».

Τάσος Θεοδώρου