Η αναμονή των οπαδών και η δίψα για διάκριση

Η Ομόνοια προετοιμάζεται για την πρώτη «μάχη» του πρωταθλήματος κόντρα στη Δόξα, μέσα στο Μακάρειο, εκεί όπου οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να κατέβουν εάν δεν υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Χένινγκ Μπεργκ και οι ποδοσφαιριστές του ανεβάζουν συνεχώς ρυθμούς, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να παίξουν για το διπλό, απέναντι σε ένα αξιόλογο σύνολο που επιθυμεί να βάλει δύσκολα στην ομάδα που επιχειρεί το restart. Ο Νορβηγός προπονητής πέραν από το αγωνιστικό πλάνο, «κτίζει» και στην ψυχολογία των παικτών που θα αγωνιστούν και καλούνται να δώσουν τα πάντα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο κόσμος περιμένει πως και πως την επίσημη πρεμιέρα, διότι οι φιλικοί αγώνες μπορεί να λειτουργούν ως πρόγευμα, ωστόσο, δε μπορούν να συγκριθούν με το συνεχόμενο ρυθμό που παίρνουν τα ματς του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» παρόλο που είναι σε εφαρμογή το μέτρο με την κάρτα φιλάθλου είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν εξαιρετική ατμόσφαιρα στις εντός έδρας δοκιμασίες, αφού παρατηρούν ότι γίνεται αξιόλογη δουλειά από όλους, με το ενδεχόμενο ανάκαμψης να είναι πέρα για πέρα ορατό.

Η Ομόνοια πηγαίνει «βήμα-βήμα» για να «κτίσει» ένα σύνολο σε γερές βάσεις και να επιστρέψει στη διεκδίκηση τίτλων όσο πιο σύντομα μπορεί, διότι υπάρχει «δίψα» για διάκριση.

Κυριάκος Αποστόλου