Για το ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ: «30 άτομα από την UEFA για το VAR»

Ο υπεύθυνος του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε για τη νέα εμπειρία που έρχεται στην Κύπρο με το VAR, λόγω του αγώνα του ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ.

Επίσης, «στάθηκε» στην εμπειρία που έχει το προσωπικό έπειτα από το 2008 και τα εκδοτήρια κάρτας φιλάθλου που θα είναι στο γήπεδο.

Την πορεία των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη στηρίζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

Αναλυτικά οι δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0:

Υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στο προσωπικό του ΓΣΠ και μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα το αποψινό παιχνίδι: «Η εμπειρία που έχουμε ξεκίνησε το 2002 με την Μακάμπι Χάιφα όταν ήρθε στην Κύπρο για μια τέτοια διοργάνωση. Έπειτα, ξεκίνησαν και οι ομάδες μας από το 2008, ενώ τέτοιας εμβέλειας αγώνες δίνει και η Εθνική. Όπως ο αποψινός αγώνας, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, δίνει τεράστιες εμπειρίες σε εμάς. Όλοι οι αγώνες μας βοηθούν».

Στο παιχνίδι θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και το VAR στην Κύπρο: «Το σημερινό παιχνίδι είναι και για εμάς πρωτοφανές για αυτό το λόγο. Ξεπερνούν τα 30 τα άτομα που έχει στείλει η UEFA. Όλοι, είναι για το θέμα του VAR, την εγκατάσταση και την λειτουργία του, όπως και για την εγκατάσταση και την λειτουργία του GOAL LINE και οι κάμερες LED που είναι κάτω στο γήπεδο. Πρώτη φορά εγκαθίσταται αυτό στην Κύπρο και έτσι δεν θα πρέπει να γίνουν σε μεταγενέστερο στάδιο οι εγκαταστάσεις. Όλα αυτά λέγονται από τους διαιτητές. Υπάρχουν αρκετές διεργασίες για να δουλέψει σωστά κατά την ώρα του αγώνα και χθες οι διαιτητές ήταν εκεί για μια ώρα».

Υπάρχουν συνεργεία έκδοσης κάρτας φιλάθλου; «Εκδίδονται κάρτες συνέχεια από τα συνεργεία τα δικά μας. Να παρακαλέσω τον κόσμο να προχωρήσει σε έκδοση της κάρτας και να μην το αφήσουν τελευταία στιγμή. Ήδη λειτουργούν εκδοτήρια στο γήπεδο».

Επιστρέφοντας στο VAR, θα φαίνεται στον κόσμο η εξέταση μιας φάσης από τους διαιτητές; «Ναι, θα ελέγχουν την φάση οι διαιτητές και μετά η απόφαση του διαιτητή θα φαίνεται πάνω στη γιγαντοοθόνη».